Ексклюзиви
понеділок, 17 грудня 2007 15:34

Росія депортувала до Молдови журналістку "The New Times"

Журналістку російського журналу "The New Times" Наталію Морар напередодні вислано з Росії до Молдови.

Сьогодні Н. Морар має намір відвідати посольство Росії в Молдові для з"ясування причин її депортації з території Росії.

"Сьогодні я зателефонувала в посольство Росії в Молдові, пояснила всю ситуацію. Мені сказали, що мені потрібно підійти в Консульський відділ, назвати себе і мене тоді пропустять", - розповіла Н. Морар.

За її словами, їй невідомо, з ким саме із співробітників російського посольства у неї відбудеться зустріч, і чи відбудеться вона взагалі. "Мені ніхто нічого офіційно не заявив, і я не здивуюся, якщо сьогодні нічого не скажуть", - додала вона.

Н. Морар є громадянкою Молдови, але останнім часом проживала в Росії. Напередодні разом з іншими журналістами вона повернулася з Ізраїлю, куди їздила у відрядження, проте після прибуття в Домодєдово її відмовились впустити на територію Росії, пославшись на якогось листа з ФСБ.

Сьогодні газета "Financial Times" відреагувала на видворення Н. Морар з Росії. Видання пише, що цей випадок є новим витком наступу на незалежні ЗМІ в Росії. У газеті наголошується, що журналістка розслідувала фінансову діяльність Кремля. В одному з її останніх матеріалів порушувалась тема фінансування парламентських виборів.

Генеральний секретар Спілки журналістів Росії Ігор Яковенко назвав "політичною розправою" заборону на в"їзд на територію Росії Наталії Морар.

Президент Фонду "На захист гласності" Олексій Симонов також називає депортацію журналістки Н. Морар незаконною, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину « Росія депортувала до Молдови журналістку "The New Times" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути