пʼятниця, 14 березня 2008 18:17

Через 20 років у Гонконгу наступить вічне літо

Директор Гонконгської обсерваторії Лін Чаоїн напередодні заявив, що під впливом глобальних змін клімату, що прискорюються, в 20-і роки нашого століття холодні дні практично зникнуть із гонконгського календаря.

За його словами, відповідно до результатів досліджень, що базуються на даних обсерваторії, при динамічній урбанізації в минулому столітті темпи підвищення середньої температури повітря в Гонконгу майже удвічі випереджали середньосвітовий показник. Лін Чаоїн прогнозує, що в 2030 - 2039 роках у Гонконгу кількість холодних днів, коли мінімальна денна температура опускається нижче 12 градусів Цельсія, у середньому складе один на рік.

Фахівець підкреслив, що у випадку збереження нинішньої ситуації з викидами парникових газів і темпами урбанізації, такі кліматичні явища проявляться вже в найближчому майбутньому - в 2020 - 2029 роках, повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину «Через 20 років у Гонконгу наступить вічне літо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути