неділя, 13 жовтня 2013 17:00

Ясіра Арафата могли отруїти полонієм - ЗМІ

 Ясіра Арафата могли отруїти полонієм - ЗМІ
Фото: theguardian.com
Колишній палестинський лідер Ясір Арафат, який помер у 2004 році, можливо, дійсно був отруєний радіоактивним полонієм-210. Про це йдеться в дослідженні, опублікованому в медичному журналі Lancet.

Європейські та американські ЗМІ проігнорували новину про можливе отруєння Ясіра Арафата, яка з'явилася на сайті британського журналу Lancet. Дане повідомлення продублювали на своїх лише кілька арабських мас-медіа. Між тим, як зазначає "Аль-Джазіра", новина про те, що Ясір Арафат, багаторічний палестинський лідер, можливо, був отруєний радіоактивним полонієм 210, розповсюдив один з провідних медичних журналів світу.

Британський журнал опублікував критичний огляд результатів досліджень, які проводилися швейцарськими вченими, які отримали від вдови ясіра Арафата Сухі його особисті речі. В результаті досліджень був виявлений високий рівень радіоактивних елементів на одязі палестинського лідера і на його зубній щітці.

У жовтні 2004 року Арафат захворів, скаржачись на цілий ряд симптомів, включаючи нудоту і різкі болі в животі. Протягом декількох днів стан його здоров'я значно погіршився, і він був переведений зі своєї бази в Рамаллі на окупованому Західному березі річки Йордан в госпіталь Персі у Франції, повідомляє "Российская газета".

Його самопочуття продовжувало погіршуватися, він страждав від гострої ниркової недостатності і перебував у стані неврологічної коми. 4 листопада 2004 року він помер від крововиливу у мозок у віці 75 років. Незважаючи на кілька експертиз тіла Арафата, проведених після його смерті, причина його хвороби залишалася невідомою та не розголошувався, що спровокувало численні чутки, в тому числі, і про отруєння палестинського лідера.

Тепер після дев'ятимісячного дослідження, проведеного швейцарськими вченими в Лозанні, його результати показали, що в організмі і речах Арафата було виявлено аномальний рівень полонію. "Я можу підтвердити, що ми виміряли і встановили зовсім незрозуміле, підвищена кількість полонію-210 в речах Арафата, які містили плями біологічних рідин", - запевняє директор радіофізичного інституту в Лозанні доктор Франсуа Бошуд.

За даними журналу Lancet, "дані підтверджують можливість отруєння Арафата полонієм 210". Найближчим часом мають бути оприлюднені результати іншої експертизи: в листопаді 2012 року були ексгумовані останки Арафата.
Зараз ви читаєте новину « Ясіра Арафата могли отруїти полонієм - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути