понеділок, 25 квітня 2011 11:04

Патріарх Кирило приїде в Україну на три дні

Патріарх Кирило приїде в Україну на три дні

25 квітня розпочинається триденний візит в Україну глави Російської православної церкви, патріарха Московского і всієї Русі Кирила.

Візит патріарха приурочений до 25-х роковин Чорнобильської катастрофи. У рамках поїздки заплановані богослужіння та офіційні заходи, присвячені пам'яті жертв трагедії.

У ніч на 26 квітня глава РПЦ відправить в храмовому комплексі Архістратига Михаїла в київському районі Дарниця панахиду за загиблими. Після завершення панахиди о 1 годині 23 хвилини 40 секунд (час вибуху на ЧАЕС) пролунає 25 ударів поминального дзвону - за кількістю років, що минули з дня трагедії.

Вранці 26 квітня, у вівторок Світлої седмиці, Кирило прибуде до Чорнобиля, де відправить пасхальний молебень у місцевому Свято-Іллінському храмі.

Потім патріарх візьме участь у церемонії покладання вінків до меморіалу загиблим і відправить заупокійну літію біля пам'ятника ліквідаторам катастрофи на ЧАЕС.

Також Кирило відвідає Національний інститут раку Міністерства охорони здоров'я України, де зустрінеться з молодими волонтерами, що допомагають онкологічним хворими, і відвідає дитяче відділення.

Увечері того ж дня він візьме участь у відкритті конференції "Після Чорнобиля: спільний біль, спільна турбота, спільна надія. Осмислення підсумків і уроків катастрофи", яка відбудеться в Києво-Печерській лаврі.

27 квітня 2011 року патріарх відслужить Божественну літургію в Києво-Печерській лаврі.

У середу ввечері делегація Російської православної церкви повернеться до Москви.

Зараз ви читаєте новину «Патріарх Кирило приїде в Україну на три дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути