Ексклюзиви
субота, 22 жовтня 2011 11:30
Лесь Танюк
Лесь Танюк
Режисер театру і кіно, професор, екс-народний депутат

Накопичується великий гнів - новітня Коліївщина

Зараз Юлія Тимошенко стає своєрідним прапором. Згадайте, як минулого разу, коли опозиціонерка вийшла із тюрми, вона моментально потрапила до парламенту. Сьогодні Тимошенко набула вже міжнародного значення. Її заступникам і помічникам дуже хотілось би, щоб це "знамено" фігурувало, бо під ним збираються люди.

Разом з тим, серед близьких до екс-прем'єрки політиків потайки іде боротьба амбіцій та самолюбства - хто буде головним опонентом Януковича після того, як Тимошенко таки не випустять? Її оточення між собою у дуже нерівних взаєминах.

Наприклад, Яценюк у більш зручному становищі. Наскільки ходять чутки, він бере гроші у Фірташа, а Фірташ є страшним опонентом Тимошенко. Тут однозначно є фальшивка: або у тому, що Яценюка спонсорує Фірташ, або у тому, що Яценюк так вболіває за долю опозиції.

Політичне життя в Україні дуже складне насправді. Наші опозиціонери замішані на великому бізнесі і дружать з олігархами.

Але проблема буде не в тому, хто замінить Тимошенко і стане опозиційним лідером на виборах. Усе йде до стихійного народного повстання. І не в політиці та її лідерах буде справа, а в тому, що у людей немає грошей, економічно людина задушена, свободи у неї немає: міліція побита, афганці побиті, малий бізнес знищений. Накопичується великий гнів - новітня Коліївщина.

А уявіть, якщо ще земельну реформу втілять! Людей будуть збезземелювати, у наймити брати. Чи, може, китайців запросять працювати на українські землі? Однозначно, наш фермер не буде наймитом - він рано чи пізно візьме у руки вила і проштрикне пузатого багатія. Почнеться знову класовий бій, який матиме національну окрасу через утиски мови та тих ідіотиків з ВР, які двох слів не можуть сказати українською мовою.

Я думаю, цей вибух станеться восени 2012 року. Хоча перші спалахи виникнуть навесні, але вони будуть жорстоко придушені. Та й зрештою весна - це все-таки щось більш оптимістичне, рожеве, студентське... А осінь, коли буде вже зібраний врожай, і стане якраз тією самою вибуховою порою. Усі революції відбувались восени...

Зараз ви читаєте новину «Накопичується великий гнів - новітня Коліївщина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути