неділя, 07 лютого 2021 20:03

Розгніваний Медведчук, військовий переворот та повінь. Як світ прожив тиждень - у фото
11

В Україні протестують проти ще не закритих прокремлівських каналів. У Росії масові арешти.

Gazeta.ua пропонує ознайомитися з головними подіями тижня у фотографіях.

УКРАЇНА:

Автор: REUTERS
 


3 лютого на ранковому засіданні Верховної Ради співголова партії ОПЗЖ Віктор Медведчук - посередині - та інші проросійські депутати оточили трибуну і обурювалися санкціями проти телеканалів "112 Україна", NewsOne та ZIK. У ніч на 3 лютого провайдери вимкнули ці канали з ефіру.


Президент Володимир Зеленський запровадив персональні санкції проти народного депутата від "Опозиційної платформи — За життя" Тараса Козака. Підписав указ 2 лютого. Чинним стало рішення Ради національної безпеки й оборони. Також санкції застосували до телеканалів, офіційним власником яких є Козак. Фактично належать Вікторові Медведчуку, куму президента РФ Володимира Путіна.

Автор: Getty Images
 


У селі Гайдари Харківської області бабак Тимко III спрогнозував прихід весни в Україну. З будиночка чотирилапого провісника дістала Надія Токарська.
Вона донька хранителя традиції Дня бабака і начальника біостанції Віктора Токарського, який помер торік.

Автор: Getty Images
 

Медик та священник спілкуються з постаждалими від пожежі в обласній інфекційній клінічній лікарні у Запоріжжі. Повідомлення про займання надійшло до екстрених служб 3 лютого, близько 23:25. Горіло на 1-му поверсі п'ятиповерхової будівлі у реанімаційному відділенні головного корпусу. Займання виникло в одній із палат-боксів, де лікуються хворі на Covid-19. О 00:19 пожежу вдалося ліквідувати. Загинули 4 людини – 3 пацієнти та 26-річна лікарка, яка була на чергуванні. 8 людей врятували .

Автор: Getty Images
 

У столичному Мистецькому арсеналі моделі дефілюють під звуки оркестру. Демонструють вбрання від турецкого дизайнера Джихана Накара. Свій бренд CIHAN NACAR
представив 5 лютого на відкритті Ukrainian Fashion Week. У кольоровій гамі колекції романтичних суконь переважали пастельні відтінки лавандового, пісочного й зеленого.
Цьогоріч Український тиждень моди пройшов в закритому форматі без глядачів.

Автор: Сергій Старостенко
 

Демонстранти намагаються прорвати кордон правоохоронців. Біля телеканалів "Інтер" і "Наш" відбулися протести проти їхньої діяльності. Будівлі взяли під посилену охорону поліції. "Закрийте російську помийку", - вигукували пікетувальники. Організаторами мітингів є "Основа майбутнього", "Правий сектор" і Всеукраїнська молодіжна громадська організація "Сокіл".
"Інтер" порушив усі межі моралі і всі межі Кримінального кодексу в плані пропаганди сепаратизму і антиукраїнських сил, починаючи ще з 2014 року", - заявив один з учасників мітингу Віталій Чорний.

Світ:

Автор: REUTERS
 


Грецький реставратор Венізелос Гаврилакіс та його помічник Аслі Ерел працюють над очищенням та відновленням царських воріт початку XVII ст. однієї з православних церков Стамбула, Туреччина. Науковці вже зберегли ікони, фрески та історичні артефакти в 25 християнських храмах міста. Торік Туреччина оголосила про плани перетворити собор Святої Софії, а також інші церкви візантійського періоду з музеїв на мечеті.

Автор: Getty Images
 

На фермі біля містечка Теочело в мексиканському штаті Веракрус збирають урожай кавового дерева. Уряд Мексики закликає громадян споживати побільше кави місцевого виробництва. Через пандемію Covid-19 і закриття в усьому світі закладів громадського харчування значно зменшився експорт цього напою з Мексики. Кава зі штату Веракрус вважається найелітнішою з мексиканських сортів.

Автор: Getty Images
 

У німецькому місті Бонн з берегів вийшла річка Рейн. Цьому сприяє танення снігів та рясні опади. Це найсильніша повінь за останні десятиліття в країні. У Бонні рівень води підвищився до 8,5 м.

Автор: Getty Images
 

Котячі лемури їдять святкову страву в сафарі-парку китайського міста Наньтун. Тварин пригощають на честь дня Бога-кухні. У Китаї це свято ще називають Малий Новий рік. Відзначають за тиждень до Нового року за місячним календарем. За повір'ям, цього дня покровитель домашнього затишку і тепла Цзао-ван рушає на небеса, аби розповісти, як поводили себе господарі будинку, у якому він живе. Під час приготування до його проводів усі члени сім'ї намагаються поводити себе особливо чемно й уважно один до одного. Готують ритуальну вечерю з великою кількістю солодощів для того, щоб рот Бога-кухні був зайнятий смачною їжею, і він трохи менше говорив.
Новий Рік 2021 в Китаї почнеться 12 лютого.

Автор: REUTERS
 

У столиці Таїланду Бангкоку біля посольства М'янми зібралися прихильники партії "Національна ліга за демократію". Протестують проти арешту її лідерки Аун Сан Су Чжі та президента країни Він М'їна. 1 лютого в М'янмі відбувся військовий переворот. Владу захопив генерал Мін Аун Хлаїнг.
Приводом стали результати парламентських виборів. Армія заявила, що голосування було сфальсифіковане і партія НЛД незаконно отримала більшість мандатів.

Автор: REUTERS
 

Російський ОМОН затримує мітингувальників в центрі Москви. У Росії люди вийшли на вулиці після того, як опозиційного лідера Олексія Навального засудили до 3,5 років ув'язнення в колонії. Лише у Москві 972 людини отримали адміністративні арешти за участь в акціях протесту у період з 23 січня по 2 лютого.
Найпоширенішими статтями для притягнення до відповідальності мітингарів стали непокора розпорядженню поліцейського і порушення порядку публічного заходу. Загалом же до суду надійшло 4908 справ про адміністративні правопорушення. Російські ЗМІ повідомляють, що затримані сплять на голих нарах, адже матраци їм ніхто не видавав. Вони перебувають в антисанітарних умовах, є проблеми із передачами. Їх поміщають у камери по 25-30 осіб, які насправді розраховані для 8 людей. Правохоронці знущаються. Родичі затриманих називають такі СІЗО "концтаборами Путіна".

Зараз ви читаєте новину «Розгніваний Медведчук, військовий переворот та повінь. Як світ прожив тиждень - у фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути