неділя, 08 жовтня 2023 21:30

Підземне царство і заворожуючі краєвиди – шість захоплюючих місць в Україні, де можна восени відпочити сім'єю
6

Багато українців цього року не поїхали на відпочинок. Літо провели вдома.

Якщо є можливість, то ще не пізно відвідати усією сім'єю надзвичайно красиві місця в Україні. Вони особливо зачаровують восени, коли природа вражає своїми барвами.

Gazeta.ua розповість про місця в Україні, які вважають ідеальними для подорожі не лише влітку.

Софіївський Парк, Умань

Восени знаменитий Софіївський парк дивує своїми золотими краєвидами. Щороку сотні тисяч людей приїжджають аби побачити шедевр садово-паркового мистецтва.

Автор: moemisto
  Софіївський парк в Умані восени
Софіївський парк в Умані восени

Тут можна насолодитися безліччю унікальних рослин. Варто прогулятись біля 18-метрового фонтану "Змія", помилуватися різноманітними статуями та покататися штучною підземною річкою Ахеронт.

Тустань

Сьогодні Тустань — це залишки давньоруського оборонного комплексу на скелях поблизу села Урич на Львівщині. Тустань є цікавою пам'яткою геології, а також унікальною історичною знахідкою. Цей фортифікаційний комплекс на скелях був заснований у ІХ ст. племенами білих хорватів як оборонний та митний пункт.

Автор: transfergo
  Тустань — середньовічна наскельна фортеця-град і митниця XII—XVI століть
Тустань — середньовічна наскельна фортеця-град і митниця XII—XVI століть

Повз Тустань проходив Соляний шлях, яким перевозили сіль з Галичини до країн Центральної Європи. Сьогодні — це цікавий туристичний об'єкт із вражаючими краєвидами гір навколо.

Фортеця, Кам'янець-Подільський

Сюди варто приїхати, щоб побачити фортецю і прогулятись нею. Тут також можна подивитися ратушу з вежею та механічним годинником, Турецький та Новопланівський мости, Олександро-Невський православний собор, костел Святих архангелів Петра та Павла, вежу Стефана Баторія та Турецький бастіон.

Автор: myukraine
  Фортеця у Кам'янці-Подільському
Фортеця у Кам'янці-Подільському

Тунель кохання, Клевань на Рівненщині

Тунель сформований з чагарників та дерев, які сплелися між собою. Восени це місце набуває всіх відтінків червоного, помаранчевого і жовтого. Від цього стає просто невимовно красивим.

Автор: dyvys
  Тунель кохання на Рвненщині
Тунель кохання на Рвненщині

Найчастіше сюди приїжджають закохані пари. Це місце називається тунелем кохання.

Оптимістична печера в Тернопільській області

Це місце занесено в книгу рекордів Гіннеса, її довжина – 256 км. Це найдовша гіпсова печера у світі, яка дотепер не повністю вивчена спелеологами.

Автор: travel
  Оптимістична печера в Тернопільській області
Оптимістична печера в Тернопільській області

У підземному царстві приголомшлива атмосфера, яку не зможе передати жодне фото або відео. Туристи тут будуть споглядати гіпсові кристали різної форми, кольору і величини.

Заліщики, Тернопільська область

Це мальовниче містечко Тернопільської області розташоване на березі Дністра, а точніше на дні чаші каньйону, завдяки чому його територія виглядає як прекрасне ідеально рівне коло, яке омиває річка. Подейкують, що Заліщикам уже близько 700 років. Перші письмові відомості про існування цього населеного пункту датуються ще 1340 роком.

Автор: dnister
  Заліщинки Тернопільська область
Заліщинки Тернопільська область

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найпопулярніші озера Закарпаття для відпочинку всією сім'єю

Тут можна відвідати старовинний костел Св. Станіслава, краєзнавчий музей, який був заснований у 1929 році, а також прогулятися мальовничим Заліщицьким парком.

На волинських Шацьких озерах триває курортний сезон. Туди з'їжджаються на відпочинок з усієї України. Розкажемо про найпопулярніші озера довкола селища Шацьк. Як до них доїхати, де зупинитися та у скільки обійдеться такий відпочинок.

Другий рік поспіль доступ до моря українцям закритий не лише через воєнні дії, а й через масштабну екологічну катастрофу, яка сталася після підриву росіянами Каховської ГЕС. Тому українці шукають інші варіанти, де провести відпустку чи вихідні.

Зараз ви читаєте новину «Підземне царство і заворожуючі краєвиди – шість захоплюючих місць в Україні, де можна восени відпочити сім'єю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути