Ексклюзиви
неділя, 27 вересня 2020 18:01

Катастрофа літака з курсантами і кити біля берега: як минув тиждень у фото
19

Україну сколихнула страшна трагедія військового літака АН-26, а США боряться зі смертоносними пожежами на заході країни.

Gazeta.ua пропонує ознайомитися з головними подіями тижня у фотографіях.

Автор: Reuters
 

Ввечері 25 вересня поблизу міста Чугуїв на Харківщині впав літак АН-26. Він виконував нічний навчальний політ. На борту перебували 7 членів екіпажу і 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил. Судно впало під час приземлення за 2 кілометри від військового аеропорту. Вижити вдалося лише 20-річному В'ячеславу Золочевському.

Автор: Reuters
 

Президент Володимир Зеленський виступив на 75-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. Цього року вона вперше проходить віртуально. Через пандемію Covid-19 керівники держав-учасниць записали відеозвернення. Зеленський у своєму виступі закликав реформувати ООН і наголосив на неприпустимості, коли суверенітет незалежної держави порушує один з постійних членів Ради безпеки ООН.

Автор: Getty Images
 

У столичному музеї "Третя після опівночі" дівчина торкається бюсту українського філософа Григорія Сковороди. Там проходить тактильна виставка "Україна на дотик". На ній представили бюсти видатних діячів та макети будівель, які зображені на шести українських купюрах серії 2014-2020 років. Серед них Леся Українка, Володимир Вернадський, Львівський оперний театр, башта Луцького замку. Із експонатами пропонують ознайомитися на дотик.

Автор: Getty Images
 

Під Міністерством внутрішніх справ зібралися активісти. Проводять акцію протесту з вимогою звільнити міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Автор: Getty Images
 

У Києві на Майдані Незалежності чоловік годує голубів. Вдячні птахи не бояться і спокійно сидять у нього в руках.

Автор: Getty Images
 

Біля посольства Білорусі в Києві 20 вересня проходить акції солідарності з білоруським народом. Активісти прийшли висловити підтримку протестам опозиції в Білорусі проти результатів президентських виборів. Учасники акції в'яжуть червоно-білі стрічки до дерев.

Автор: Reuters
 

23 вересня над Києвом пролетіли два конвертоплани Osprey CV-22 Сил спецоперацій США. Вони пролетіли повз Арку Дружби народів та вздовж Дніпра. Ці апарати брали участь у спільних навчаннях ЗСУ та спецпризначенців США Rapid Trident 2020. Політ над Києвом став своєрідним прощанням американських пілотів.

Автор: Reuters
 

Військовослужбовці України та США тренуються під час багатонаціональних навчань Rapid Trident 2020. Фото зроблене 19 вересня. Навчання проходили з 16 до 25 вересня на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки біля Львова. У навчаннях взяли участь близько 4 тисяч військових із 10 країн.

Автор: Тарас Подолян
 

Серед вересня у Києві зацвіли каштани. Квітучий символ столиці помітили на проспекті Лобановського.

Автор: Reuters
 

Люди пробираються через затоплену вулицю в індійському місті Мумбаї. 22 вересня там почалася злива. Вона тривала добу. Водою затопило всі вулиці міста. Паралізувало рух транспорту та залізниці. Влада евакуювала частину жителів.

Автор: Reuters
 

Горила з родини Някамве народила близнюків у Національному парку Вірунга в Демократичній Республіці Конго.

Автор: Reuters
 

Папа Франциск цілує руку вірному під час щотижневої загальної аудієнції у Ватикані 23 вересня.

Автор: Getty Images
 

Модель Йоану Санц фотографували перед спеціальним показом документального фільму "Будинок Кардена". Він відбувся 21 вересня у Театрі Шатле у Парижі. На прем'єрі був присутній і сам 98-річний П'єр Карден.

Автор: Getty Images
 

21 вересня у Нью-Йорку відкрився магазин, у якому представлені пов'язані з Covid-19 товари. У ньому представлені товари для убезпечення від вірусу дому та бізнесу, зокрема, дезінфікуючі засоби для мобільних телефонів, портативні очищувачі повітря, розділювачі з оргскла та УФ-світильники.

Автор: Getty Images
 

Так в американському місті Кенвуд, штат Каліфорнія, збирають урожай винограду. Виноградник засаджений сортом Зинфандель.

Автор: Reuters
 

Лісова пожежа дісталася міста Телент у штаті Орегон. Вогонь пройшовся через 2 млн га у Каліфорнії, Орегоні і Вашингтоні з серпня. Спустошив кілька міст, знищив тисячі будинків і став причиною загибелі щонайменше 36 осіб.

Автор: Reuters
 

Хлопець пробирається через купу сміття, яке затопило вулицю в Айн аль-Ремані, Ліван.

Автор: Reuters
 

На мілину в районі австралійського острова Тасманія викинулися понад 400 китів-пілотів. Це наймасовіший випадок в історії країни. Рятувальникам вдалося відтягти десятки тварин на глибину. Інші загинули.

Автор: Reuters
 

21 вересня у західній частині Індії, в місті Бхіванді, який входить до агломерації великого Мумбаї, обвалився триповерховий житловий будинок. Загинули щонайменше вісім осіб. Близько 25 людей опинилися під завалами. Їх шукали із собаками-рятувальниками.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа літака з курсантами і кити біля берега: як минув тиждень у фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути