вівторок, 04 липня 2017 16:50

Впізнали другого затриманого ФСБшника-рибалку

Військовослужбовцями 56-ї бригади ЗСУ біля коси Малої поруч з Перекопською затокою окупованого Криму затримали двох невідомих. Припливли вони до берега в Херсонській області на гумовому човні. Затримання, зі слів бійця Юрія Ємельянова, було із застосуванням прийомів рукопашного бою. Це підтверджують фото з пом'ятими обличчями затриманих, які з'явилися в мережі через кілька днів.

Затримані були передані Державній прикордонній службі України. Голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко повідомив цікаві подробиці затримання двох співробітників Прикордонної служби ФСБ Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські спецслужби підірвали розвідника в Києві - Шкіряк

В цей же день міжнародне розвідувальне співтовариство InformNapalm за підсумками експрес-розслідування ідентифікувало одного із затриманих. Ним виявився прикордонник ФСБ РФ родом з Благовещенська Амурської області Володимир Кузнєцов.

 

За деякими даними, один із затриманих - офіцер прикордонної служби ФСБ, другий - в званні прапорщика. Каланчацький суд заарештував обох затриманих прикордонників ФСБ РФ на 15 діб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянку Терезу посадили на 11 років за катування військових і мирних

Звістка про це облетіла не тільки українські ЗМІ, а й ряд російських медіаресурсів. У тому числі і амурську пресу - Амур-Інфо, Амур-Стрічка-Ру і Благовєщенськ-БезФормата-Ру. Коментарі та реакція місцевих читачів на цю новину викликають інтерес.

Під час впізнання Кузнєцова уважні читачі InformNapalm допомогли встановити особу і другого російського "рибалки"-прикордонника. Це Аскар Кулуб, дата народження 25.12.1989. Родом з міста Морозовська Ростовської області. Вдалося виявити два соціальних профіля Кулуба - в соцмережі "Однокласники" (архів профілю, контактів, неактивний з 2010 року, містить одне неякісне фото) і "ВКонтакте" (архів профілю, контактів, без фотографій). Подібність між фотографіями власника знайденого профілю та знімками другого затриманого очевидні.

 

Незважаючи на те що профіль Аскара "ВКонтакте" не містить фотографій, за віком, загальним друзям Альміре Утеаліевої і Олексія Тенякова, можна стверджувати, що це саме Кулуб.

Аскар має довгу спортивну кар'єру - на це вказує список його друзів і сторінки, відмічені росіянином як цікаві. У січні минулого року Аскар був у євпаторійської команді Grassie Barra і брав участь у відкритому чемпіонаті міста Севастополя зі спортивної боротьби грепплінг. Спортивні навички і гарт окупанта Аскара Кулуба не допомогли. Він без особливих зусиль разом з товаришем по службі був затриманий українськими військовослужбовцями.

Зараз ви читаєте новину «Впізнали другого затриманого ФСБшника-рибалку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути