пʼятниця, 22 грудня 2017 13:15

В окупованому Криму впіймали два піратських судна з Туреччини – фото
8

Судно RAINBOW H  зайшов в закритий Україна порт Севастополь 10.12.2017 і ошвартований до 210му причалу Камишової бухти. Судно-пірат доставило на окуповану територію 4300 тонн цементу з турецького порту Бартин.
Фото: psb-news
Судно-пірат ALIANCA (IMO: 7392593) загрузилось в турецькому порту Самсун, де розташований великий завод з виробництва цементу.
Судно ALIANCA 14 грудня, на фото судно під навантаженням в Камишовій бухті.
16.12.2017 ALIANCA отшвартовалісь від причалу №221 Камишової бухти закритого України порту Севастополь з вантажем 2300 тонн насіння льону. Судно взяло курс на якірну стоянку порту Кавказ.
Ненадовго був включений AIS, тому в системах автоматичної реєстрації порушник був зафіксований.

З Туреччини до Севастополя 10 грудня прийшли два піратських судна з цементом - ALIANCA і RAINBOW H.

Відвантажившись, судна перешвартувалися для отримання нового вантажу. Про це інформує сайт psb-news.

"ALIANCA з насінням льону пішла на перевантаження до порту Кавказ, а RAINBOW H з зерном попрямував до Єгипту. Аналогічну операцію з доставки турецького цементу в закритий Україною порт Севастополь у листопаді провели інші два судна - RANDA і NADALINA", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що судно-пірат ALIANCA загрузилося в турецькому порту Самсун, де розташований великий завод з виробництва цементу.

"У Самсун судно прийшло 5 грудня, повертаючись з Близького Сходу. Наступного дня, 6 грудня, ALIANCA вийшла з порту і відразу ж вимкнула AIS. Вранці 10.12.2017 судно завели в Севастопольську бухту і поставили до причалу №20 терміналу "Авліта" для розвантаження 4200 тонн цементу. 13 грудня судно було перешвартоване під завантаження насінням льону до причалу №221 в Комишовій бухті", - повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримські окупанти крадуть і здають металобрухт в Албанію

16 грудня судно ALIANCA відшвартувалося від причалу №221 Комишової бухти, закритого Україною порту Севастополь, з вантажем 2300 тонн насіння льону. Судно взяло курс на якірну стоянку порту Кавказ. Ненадовго був включений AIS, тому в системах автоматичної реєстрації порушник зафіксований.

"Судно RAINBOW H також зайшло в закритий порт Севастополь, 10 грудня, і відшвартований на 210-му причалу Комишової бухти. Судно-пірат доставило на окуповану територію 4300 тонн цементу з турецького порту Бартин", - зазначається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму дуритимуть міжнародні банки: закриють дані про місце випуску карт і проживання клієнтів

Постанова торгово-промислової палати Туреччини, який забороняє морське сполучення турецьких портів з окупованою територією АР Крим, працює тільки в одну сторону.

"У портах Туреччини судна з вантажами з Криму не приймають, проте триває поромне сполучення Зонгулдак - Керч (Ерке, Олександр Ткаченко), а також поставки цементу в Севастополь. Зерно в Єгипті може бути перевантажене і доставлене в будь-яку точку світу лінійними контейнерними судами. Льон буде відданий невідомомим балкерам, які прийдуть за вантажем у Керченську протоку. Попередня партія олійного льону була призначена для Бельгії", - йдеться у повідомленні.

Після введеня санкцій проти Росії за анексію Криму, Туреччина закрила поромне сполучення з окупованим півостровом. І навіть Острови Кука, що входить у вільну асоціацію з Новою Зеландією, видали резолюцію про позбавлення свого прапора тих компаній, кораблі яких відвідають порти Криму.

Зараз ви читаєте новину «В окупованому Криму впіймали два піратських судна з Туреччини – фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути