Ексклюзиви
понеділок, 11 грудня 2017 15:50

У Криму дуритимуть міжнародні банки: закриють дані про місце випуску карт і проживання клієнтів

У Криму дуритимуть міжнародні банки: закриють дані про місце випуску карт і проживання клієнтів
На думку Комлєва, до кінця 2019 року карти "Мир" прийматимуть держави-учасники Євразійського економічного союзу. Фото: РИА Новости

Для обходу санкцій російська платіжна система "Мир" закриє для іноземних банків дані про регіон випуску карт і місце проживання клієнтів.

Про це заявив генеральний директор АТ "НСПК" (оператор платіжної системи "Мир") Володимир Комлєв, передає російський сайт "Севастопольские новости".

На такі дії йтиме окупаційна влада Криму, щоб надати можливість жителями Криму користуватися картами російської системи за кордоном.

"Ми вибудовуємо можливість прямого прийому карт "Мир". Ви чули, напевно, про можливість випуску кобейджінгової карти: коли на карті розміщені логотипи двох платіжних систем - російської "Мир" і партнерської. За кордоном ці карти працюють, як карти партнерської платіжної системи. І тут питання, пов'язані з санкціями, як і раніше будуть відігравати негативну роль. А ми займаємося просуванням прямих платежів за кордоном за допомогою карти "Мир". І для партнера, який здійснює прийом, інформація про те, який банк випустив карту, і де проживає громадянин, закрита на рівні нашої платіжної системи", - розповів Комлєв.

На його думку, до кінця 2019 року карти "Мир" прийматимуть держави-учасники Євразійського економічного союзу. Робота з іноземними партнерами над укладенням аналогічних угод ведеться, але терміни назвати складно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Криму оприлюднили графік майбутніх "блекаутів"

"Ми не забуваємо про країни далекого зарубіжжя - тут орієнтуємося в першу чергу на ті країни, куди великий як туристичний потік з Росії, так і на ті країни, де досить багато проживають громадян Росії: Прибалтика, Німеччина, Чехія, Словаччина, Туреччина, Ізраїль, В'єтнам, Таїланд. З усіма з цих країн у нас є робочий режим взаємодії. Не став би говорити конкретику щодо впровадження в якійсь конкретній країні, але ми рухаємося настільки швидко, наскільки нам дозволяють наші зарубіжні партнери", - зауважив він.

Накладені санкції щодо Росії діятимуть, поки та не виведе свої сили з Донбасу та поверне Україні контроль над Кримським півостровом. Про це заявив Держсекретар США Рекс Тіллерсон.

Зараз ви читаєте новину «У Криму дуритимуть міжнародні банки: закриють дані про місце випуску карт і проживання клієнтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути