пʼятниця, 10 листопада 2017 14:45

У порти Криму зайшли 320 суден-злочинців

У порти Криму зайшли 320 суден-злочинців
Великий відсоток порушників - судна, які ходять під прапорами Панами, Маршаллових островів, Сирії та Ліберії. Фото: ТСН

У порти анексованого Росією Криму зайшло 320 суден-порушників.

Більшість плавзасобів заходять прапором РФ або це перереєстровані в Росії після анексії кримські компанії. Про це повідомляє "Інформаційний спротив".

Крім того, великий відсоток порушників - судна, які ходять під прапорами Панами, Маршаллових островів, Сирії та Ліберії, які вже перебувають під міжнародними санкціями, тому їм нічого втрачати.

"Тільки у вересні поточного року було зафіксовано 85 заходів суден-порушників в порти окупованого Криму. З них 71 заходження кораблів Російської Федерації, решта - під прапорами Танзанії, Того і Сьєрра-Леоне. Тобто порушники навіть не приховували своїх намірів і не вимикали систему AIS, адже бувають і такі, що не хочуть розголошувати факт відвідування окупованій території, оскільки їх власники добре знають про наслідки такої діяльності", - розповів в.о. начальника Контактного пункту ВМС ЗС України капітан III рангу Костянтин Висоцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В Україні заробив, у Росії віджимають" - у Криму відбувся протест

За словами офіцера, після того як почалися санкції, Туреччина закрила поромне сполучення з окупованим півостровом. І навіть Острови Кука, що входить у вільну асоціацію з Новою Зеландією, видали резолюцію про позбавлення свого прапора тих компаній, кораблі яких відвідають порти Криму.

Крім того, у Кремлі планують масштабне заміщення місцевого населення в окупованому Криму через недовіру. Із Сибіру і Далекого Сходу планують переселити близько 200 тис. людей на постійне місце проживання.

Зараз ви читаєте новину «У порти Криму зайшли 320 суден-злочинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути