Ексклюзиви
понеділок, 27 вересня 2021 13:39

Україна арештувала російські літаки й судна за рейси до Криму

Україна арештувала російські літаки й судна за рейси до Криму
Не менше 37 російських авіакомпаній здійснюють регулярні авіаперевезення до Криму. Фото: pixabay.com

Суд в Україні заочно арештував 12 літаків російського авіаперевізника й чотири судна за порушення правил міжнародних польотів і судноплавства на території окупованого Криму.

Ідеться про пасажирські літаки Boeing та Embraer, повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим і міста Севастополя.

"Літаки російського авіаперевізника перевозили пасажирів з/до закритого пункту пропуску "Сімферополь-авіа". А судна заходили до закритих портів і терміналів Кримського півострова. Ще мінімум 37 російських авіакомпаній здійснюють регулярні авіаперевезення до Криму з порушенням законодавства", - встановило слідство.

У рамках провадження загалом наклали арешти на 236 повітряних і 55 морських суден, які здійснювали регулярні пасажирські й інші перевезення до окупованого Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні стартує осіння сесія ПАРЄ. Говоритимуть про Крим

Кабмін на початку року погодив санкції проти російських авіакомпаній за польоти до окупованого Криму. Вони діятимуть три роки. Літати над територією України й перевозити ресурси транзитом заборонено авіакомпаніям: "КрасАвиа", "Комиавтотранс", "Азимут", "Авиасервис", "Тулпар Эйр", "Аеролимузин", "Симаргл", "Победа" та "ИрАэро". Також суди наклали арешти ще на 81 літак, який порушив правила міжнародних польотів над окупованим півостровом.

Зараз ви читаєте новину «Україна арештувала російські літаки й судна за рейси до Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути