четвер, 02 листопада 2017 18:41

У Криму окупанти ловлять "бандерівців" через дитсадки

У Криму окупанти ловлять "бандерівців" через дитсадки
Фото: соцмережі

У Криму ФСБ шукала неблагонадійних через їхніх дітей, заявила українська делегація у Відні на нараді з питань людського виміру.

На окупованому півострові Росія відродила систему сталінських доносів. На роботі і в транспорті про політику ніхто не говорить — побоюються, що колега або перехожий донесе "куди слід". Дійшло до того, що в дитячому садку фіксують, про що розмовляють діти 3-5 років. А потім спецслужби складають списки "неблагонадійних" батьків.

Про це повідомив учасникам наради кримськотатарський журналіст Айдер Муждабаєв в офісі Організації безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ викрала у фермера колекцію українських прапорів

"Якщо дитина не стрибає від радості, коли співають про Росію або говорять, що "Путін - наш президент", то вихователі формують списки і передають у ФСБ, - розповів Айдер Муждабаєв. - ФСБ телефонує в ці родини і каже, що знає про їхні антиросійські настрої".

Доноси обчислюються тисячами, підкреслив журналіст.

Також на нараді активіст кримськотатарського Меджлісу Ескендер Барієв запропонував підняти питання захисту прав корінних народів і національних меншин у Криму (перш за все кримських татар і українців) в офіційному діалозі РЄ - ОБСЄ.

Після суду 11 жовтня над затриманими в Бахчисараї кримськими татарами, список "Наші діти" поповнився на 27 нових осіб . Тепер без батьків залишились 100 дітей.

Зараз ви читаєте новину «У Криму окупанти ловлять "бандерівців" через дитсадки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути