пʼятниця, 13 жовтня 2017 12:59

100 дітей кримських політв'язнів залишились без батьків

100 дітей кримських політв'язнів залишились без батьків
Відбувся суд над шістьма затриманими в Бахчисараї кримськими татарами. Фото: Радіо Свобода

Після суду 11 жовтня над затриманими в Бахчисараї кримськими татарами, список "Наші діти" поповнився на 27 нових осіб і в результаті. Тепер без батьків залишилося 100 дітей.

Кримський громадський фонд "Бизим балалар" ("Наші діти") займається підтримкою дітей з сімей кримських ув'язнених, передає "Крим.Реалії".

"Все це діти до 18 років, вони залишилися без уваги і турботи батьків", - розповіла представниця опікунської ради фонду Ельзара Іслямова.

Відбувся суд над шістьма затриманими в Бахчисараї кримськими татарами, їх підозрюють у зв'язку із забороненою в Росії і анексованому Криму організації "Хізб ут-Тахрір".

Повідомляється, що заарештовані Сулейман (Марлен) Асанов, Сейран Салієв, Тимур Ібрагімов мають кожен по четверо дітей. Ернест Аметов виховує двох, Мемет Бєлялов одну дитину. Сервер Зекір'яєв – багатодітний батько, у його родині 12 дітей, дружина чекає на ще одного малюка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тепер хоч каміння з неба": в окупованому Криму назрівають бунти

"З усіх куточків Криму і різних країн світу, люди передають гроші через родичів, друзів, знайомих. Ми визначили фіксовану суму і намагаємося до неї дотягуватися – це 5000 рублів (близько 2300 гривень) на місяць на одну дитину", – розповіла про практику Іслямова.

Проект "Наші діти" запустили у 2016 році, для надання допомоги дітям сімей кримських політв'язнів і зниклих чи викрадених кримчан.

Нагадаємо, підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя 12 жовтня обрав запобіжний захід утримання під вартою строком на 2 місяці, арештованим 11 жовтня шести жителям Бахчисарая.

Нагадаємо, кримських татар посадили на 2 місяці за читання Корану

Зараз ви читаєте новину «100 дітей кримських політв'язнів залишились без батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути