середа, 01 листопада 2017 11:05

У Криму не варто чекати протестів, там вірять у "царя-батюшку" - журналіст

У Криму не варто чекати протестів, там вірять у "царя-батюшку" - журналіст
В Криму неможлива жодна громадська активність, якщо вона не санкціонована окупаційною владою, - каже Олег Батурін

У Криму не варто чекати протестів проти Росії, громадська активність там неможлива в принципі. Про це в коментарі для Gazeta.ua заявив Олег Батурін, голова правління ГО "Медіаклуб громадського діалогу "Європростір", журналісти якої працюють у Криму та на Донбасі.

"Якщо у Криму запитувати людей, чи всім вони задоволені, вони казатимуть: "У нас все окей, все влаштовує, ми щасливі". Але поступово, спілкуючись з ними, з'ясовується, що проблеми таки є і їх багато. Після того як Росія анексувала Крим, життя жителів півострова кардинально змінилось. Щоб переоформити документи на право власності за новими російськими законами, доводиться стояти в довгих чергах, є проблеми з доступом до медицини, з влаштуванням дітей у дитсадки, зросли ціни на харчі та комунальні тарифи. Але інформація з українських видань, яка могла б бути корисною кримчанам, всіляко блокується окупаційною владою. У кримських ЗМІ Україну продовжують демонізувати", - розповідає журналіст.

За його словами, незважаючи на певне розчарування від "повернення у рідну гавань" ніщо не вказує на те, що в кримчан накопичуються якісь протестні настрої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Центр пекла на Землі - блогер розповів про життя у Криму

"Як у радянські часи люди обговорюють проблеми на кухнях. Кримчани не дуже хочуть на щось впливати. У них на півострові панує патерналізм. Багато хто сподівається на "царя-батюшку" Путіна і вірять, що коли він зверне увагу на їхні проблеми, то вони вирішаться", - каже Олег Батурін.

На його думку, в Криму неможлива жодна громадська і молодіжна активність, якщо вона не санкціонована окупаційною владою.

"З наших поїздок на півострів ми привозимо різноманітні кримські газети. У жодній ви не побачите новини про якісь громадські ініціативи або щоб хтось побудував у дворі дитячий майданчик чи влаштував якісь заходи", - говорить Батурін.

За останні 3 роки Росія завезла десятки тисяч своїх громадян в окупований Крим. Так намагається змінити демографічний баланс на півострові. Про це заявив російський адвокат Микола Полозов.

Зараз ви читаєте новину «У Криму не варто чекати протестів, там вірять у "царя-батюшку" - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути