четвер, 05 жовтня 2017 11:16

У Криму почалася масова конфіскація приватних земельних ділянок

У Криму почалася масова конфіскація приватних земельних ділянок
Окупаційна влада забирає у кримчан землю на Південному березі Криму / фото: 24tv

2017 року департамент із майнових і земельних відносин Севастополя звернувся до суду з позовами про вилучення близько 3,8 тис. земельних ділянок.

На думку влади Севастополя, всі ці ділянки власники отримали незаконно й повинні повернути місту, пише російська газета "Комерсант".

Суди винесли 900 рішень, із яких 23 вступили в законну силу. Позови подали до тих, хто придбав землю в 2015-2016 роках у власників, які отримали її незаконно та безоплатно.

Більшість позовів стосуються ділянок у севастопольській частини Південного берега Криму, включаючи бухту Ласпі, мис Айя, урочище Аязьма. Ці ділянки в 2006-2010 роках видавала адміністрація Севастополя на чолі з Сергієм Куніциним, який нині є депутатом Верховної Ради України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведєв вирішив вирощувати у Криму фрукти

Окупаційна влада міста вважає, більшість ділянок розташовуються в лісах і заказниках, отже, були передані у приватну власність із порушенням.

"При цьому влада міста визнає, діючі власники цих ділянок можуть бути сумлінними покупцями. Губернатор Севастополя Дмитро Овсянников говорив, таким власникам місто може виділити нові ділянки як компенсацію. При цьому Овсянников підкреслював, для цього треба внести зміни в законодавство. Поки що офіційного звернення від губернатора з питання компенсації депутати не отримували", - пише газета.

Прикордонне управління Федеральної служби безпеки Росії по Республіці Крим побудує 50-кілометрове загородження на адмінкордоні з Україною. Відомство оголосило аукціон на поставку й монтаж огорожі заввишки понад 2 м і завдовжки 49,5 км у Красноперекопському районі.

Зараз ви читаєте новину «У Криму почалася масова конфіскація приватних земельних ділянок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути