вівторок, 17 жовтня 2017 16:46

Моряки випросили у Кремля гроші на дитсадки

Моряки випросили у Кремля гроші на дитсадки
Фото: соцмережі

Севастополю дали півмільярдну дотацію на розвиток соціально-культурної сфери, повідомив уряд держави-агресора на своєму сайті.

"З резервного фонду виділяються 500 млн руб. (230 млн грн) дотацій бюджету Севастополя, - пишуть на сайті, - з метою будівництва пріоритетних об'єктів соціальної інфраструктури."

Севастополь є головною базою російського ЧФ, тому мова в першу чергу про поліпшення побуту армії і флоту, персоналу військових заводів та їхніх родин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Севастополя привітали Україну патріотичним флешмобом

Після окупації число моряків і офіцерів у місті зросло вдвічі. І соціальна ситуація тепер тут напружена — тільки за місцями в дитсадках стоїть черга з 10 тисяч дітей. Поміж тим витрати на війну незрівняно більші, аніж на школи, дитсадки і лікарні разом узяті. Тільки на розвиток одного військового підприємства "Граніт", яке ремонтує зенітно-ракетні системи і обслуговує засоби протиповітряної оборони Криму, наступного року витратять не менше як 700 млн руб. (320 млн грн).

Перед тим російський віце-прем`єр Рогозін просив уряд простимулювати працівників 16 кримських підприємств так званого "оборонно-промислового комплексу", які виїхали з півострова до РФ у пошуках роботи.

Скандал в оккупированном Севастополе — командир великого десантного корабля "Орськ" Чорноморського флоту РФ обкрадав співслужбовців.

Зараз ви читаєте новину «Моряки випросили у Кремля гроші на дитсадки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути