Ексклюзиви
четвер, 30 серпня 2018 14:06

США нададуть Україні летальну зброю для захисту морів

США нададуть Україні летальну зброю для захисту морів
Україна отримає від США зброю, щоб захищати свої водні кордони. Фото: iMAG.one

Україна невдовзі отримає нові судна та протикорабельні ракети, щоб захистити Чорне й Азовське моря від зазіхань Росії.

Про це розповів провідний експерт Американської ради з міжнародної політики Стівен Бланк, передає "Радіо Свобода".

"Все схоже на те, що Росія намагається вдарити по економічному добробуту України і, можливо, буде навіть погрожувати блокувати Одесу, погрожувати висадкою десанту на березі Азовського моря, щоб спровокувати українську армію. Тому, наскільки мені відомо, США, без сумніву, нададуть Україні патрульні катери, які будуть використані для захисту української берегової лінії. А ще зараз обговорюється питання про постачання протикорабельних ракет, які можна використовувати, щоб відбити можливу російську морську атаку в українських територіальних водах або у них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розкритикував москітний флот України

250 млн доларів, які конгресмени заклали у військовому бюджеті США для безпекової допомоги Україні, не така вже й велика сума. Вона саме може бути витрачена на те, щоб придбати патрульні судна, на придбання військових кораблів. А ще вони будуть витрачені на посилення оборонних можливостей країни в цілому. Як саме – вирішуватимуть уряди України та США. Але загалом Україна терміново має зробити свою систему морської оборони та оборони країни в цілому набагато серйознішою, ніж є зараз" - сказав Бланк.

29 серпня в Україні стартувало спільне командно-штабне навчання "Шторм-2018". До тренувань залучили бійців ВМС, підрозділи Сухопутних військ, Повітряних сил.

Зараз ви читаєте новину «США нададуть Україні летальну зброю для захисту морів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути