Ексклюзиви
середа, 29 серпня 2018 07:55

Експерт розкритикував москітний флот України

Експерт розкритикував москітний флот України
Москітний флот України не стримає російську агресію, бо поки не здатен на виконання бойових завдань. Фото - ТСН

Питання москітного флоту для України на даному етапі є лише загальною тезою.

Треба враховувати, чи здатен він на виконання бойових завдань, каже військовий експерт Сергій Згурець, передає "Апостроф".

"Питання москітного флоту поки що є загальною тезою. Можна і наявність сотні броньованих катерів типу "Гюрза-М" вважати москітним флотом. Але на будь-яке військове угруповання на морі або суші треба дивитися через призму того, чи здатна вона виконати бойове завдання", - зазначив він.

Згурець підкреслив, якщо москітний флот із сотні кораблів і катерів "Гюрза" не може пережити чотирибальний шторм, "то який сенс говорити про виконання бойових завдань".

"Слід розуміти, що є певні завдання: стримати появу російських сил в акваторії, унеможливити проведення десантної операції або застосування цими кораблями засобів ураження по нашому узбережжю. Тоді виникає питання, яким чином оптимально це зробити? Ракетним озброєнням? Авіаційними засобами? Силами спеціальних операцій?" - сказав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вартові неба" спільно з танкістами провели ефектні тренування на Азовському узбережжі

За його словами, боротися з росіянами в форматі симетричної протидії Україна не може.

"Ми повинні використовувати варіанти від міжнародного тиску до асиметричних дій. Треба шукати такі больові точки, які, можливо, знаходяться не в акваторіях Чорного та Азовського морів і змусять росіян поводитися по-іншому. Але поки що військово-морська складова не перебуває в динамічному розвитку ", - резюмував він.

Щоб бути здатним стримувати Росію в акваторіях Чорного та Азовського морів, український флот повинен будуватися на основі використання невеликих кораблів і ракетного озброєння. Зараз українські катери не відповідають концепції "москітного флоту".

Зараз ви читаєте новину «Експерт розкритикував москітний флот України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути