вівторок, 03 липня 2018 14:09

Експерт підказав, як українському флоту стримувати Росію в морі

Автор: 5 канал
  Що треба українському флоту аби стримувати Росію в Чорному та Азовському морях
Що треба українському флоту аби стримувати Росію в Чорному та Азовському морях

Щоб бути здатним стримувати Росію в акваторіях Чорного та Азовського морів, український флот повинен будуватися на основі використання невеликих кораблів і ракетного озброєння.

Зараз українські катери не відповідають концепції "москітного флоту". Таку думку "Апострофу" висловив військовий експерт Сергій Згурець.

"Зараз наші катери оснащені лише гранатометами і гарматами з низькою влучністю, і говорити про бойовий потенціал цих кораблів як основу "москітного флоту" є суттєвим перебільшенням. У цих умовах концепція побудови флоту має включати асиметричні заходи з використання передусім ракетного керованого озброєння, яке можна розмістити в форматі мобільних берегових ракетних комплексів. Також оснащення ракетним озброєнням авіаційних носіїв типу винищувачів Су-27 і перспективних ракетних катерів типу "Лань", на які можна встановлювати протикорабельні ракети типу "Нептун", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ: Чорноморський флот РФ привели у стан підвищеної бойової готовності

Російський опозиційний політолог Андрій Піонтковський заперечив можливу загрозу вторгнення Росії до України з боку Азовського моря.

Якщо Москва все-таки планує провокації, то вони припадуть на передвиборний період. Україні не варто очікувати ескалації конфлікту після завершення ЧС-2018.

Зараз ви читаєте новину «Експерт підказав, як українському флоту стримувати Росію в морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути