Ексклюзиви
вівторок, 24 квітня 2018 08:10

СБУ затримала довірену особу Путіна

СБУ затримала довірену особу Путіна
СБУ затримала громадянку України, яка працювала довіреною особою Володимира Путіна в окупованому Росією Криму. Фото: відкриті джерела

Служба безпеки на контрольному пункті "Чонгар" затримала громадянку України, яка незаконно організувала та проводила на тимчасово окупованій території Криму збір підписів на підтримку висунення Володимира Путіна у президенти РФ.

Про це у Facebook повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

Подія трапилася у понеділок, 23 квітня.

"Затримано громадянку України, яка діючи в інтересах Російської Федерації, а також неурядової всеросійської громадської організації "Волонтеры Победы", будучи довіреною особою кандидата в президенти Російської Федерації Путіна В.В., незаконно організувала та проводила на тимчасово окупованій території АР Крим та Севастополі збір підписів на підтримку висунення Путіна", - йдеться у повідомленні.

Громадянка, займаючись підготовкою до незаконного проведення в окупованому Криму виборів президента РФ, сприяла окупанту у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості, вказав генпрокурор.

Наразі затриманій готується повідомлення про підозру та проводяться інші необхідні слідчі і процесуальні дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путіна треба не визнавати на рівні України - Чубаров

Так звані вибори президента Росії пройшли 18 березня 2018 року. За даними кремлівської адміністрації, за переобрання Володимира Путіна на черговий 6-річний термін проголосували 76,6% громадян РФ при явці 67,5%. "Вибори" проходили і в анексованому РФ Криму.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала довірену особу Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути