вівторок, 11 травня 2021 17:32

Росію треба карати за провокації - експерт

Росія вдалася до провокацій на Чорному морі для пропаганди на власній території.

"РФ поводить себе, як у часи холодної війни. Фактично вчергове зганьбилися перед світом", - каже Gazeta.ua Сергій Пархоменко директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД ім. Олександра Никонорова.

Якби корабель США відкрив вогонь у провокаторів, РФ би не наважилася відповісти.

"Ситуація була б тотожною з подіями в небі над Туреччиною 2015 року. Пам'ятаєте інцидент зі збиттям російського бомбардувальника СУ- 24 турецьким ППО? Тоді Путін заборонив ввозити турецькі вироби: одяг, їжу, запчастини й швидко про це пошкодував", - каже Пархоменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряди ЄС лояльні до Росії - політичний експерт

Щоб убезпечити себе Україна має продовжувати курс на альянс НАТО.

"Правди від РФ добиватимемося тільки через суди. Маємо просити накласти на РФ додаткові санкції за порушення Міжнародного морського права. Потрібно денонсувати договір про спільне користування Азовським морем", - каже експерт.

Українські морські прикордонники проводять спільні навчання в Чорному морі з кораблем берегової охорони США USCGC Hamilton. Відпрацьовують злагодженість дій у міжнародній тактичній групі.

Флагман української Морської охорони "Григорій Куроп'ятников" зустрів американський фрегат за 100 морських миль від Одеси, у винятковій морській економічній зоні України, повідомляє Держприкордонслужба.

Зараз ви читаєте новину «Росію треба карати за провокації - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути