Ексклюзиви
понеділок, 22 жовтня 2018 13:37

Росіяни знову затримують українські судна на Азовському морі

Росіяни знову затримують українські судна на Азовському морі
Стратегія РФ зрозуміла: задушити порти Маріуполь та Бердянськ та підготувати українське Приазов'я до вторгнення з моря, - Андрій Клименко. Фото: Cengiz Tokgoz

21 жовтня корабель РФ затримав ще одне судно українського порту посеред Азовського моря.

"О 17:00 отримав наказ зупинитися від корабля берегової охорони РФ суховантаж BLUE MOON, IMO: 8113293, Deadweight: 7051. Країна власника - Ліван. Напрямок: Місурата, Лівія. Судно продовжило рух о 19:16", - повідомляє моніторингова група "Майдану закордонних справ", "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" і BlackSeaNews.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Морську охорону на Азові посилили кораблем "Донбас": показали фото

"Скоріш за все, у РФ проаналізували ситуацію після перекидання до Азовського моря кораблів ВМС України та інші дії з нашої сторони та виробили тактику подальших дій. Чому тактику? Бо стратегія зрозуміла: задушити порти Маріуполь і Бердянськ та підготувати українське Приазов'я до вторгнення з моря", - написав Андрій Клименко, голова правління ГО "Майдан Закордонних справ", у Facebook.

Росія має розгалуджену систему базування, що дає їй можливість оперативно контролювати велику частину Азовського моря. У Збройних силах України очікували на напруження в Азовському морі з моменту побудови Керченського мосту.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни знову затримують українські судна на Азовському морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути