вівторок, 16 жовтня 2018 17:32

У ВМС розповіли подробиці про військову базу на Азовському морі

У ВМС розповіли подробиці про військову базу на Азовському морі
"Якщо РФ піде на жорстку дестабілізацію, будемо адекватно відповідати" - командувач ВМС України Ігор Воронченко / фото: Facebook/Генеральний штаб Збройних сил України

Росія має розгалуджену систему базування, що дає їй можливість оперативно контролювати велику частину Азовського моря.

У Збройних силах України очікували на напруження в Азовському морі з моменту побудови Керченського мосту, заявив командувач Військово-морських сил адмірал Ігор Воронченко урозмові з BBC News.

Про зупинки торгових суден росіянами

"Ми те саме можемо робити. Але до таких брудних дій ми не будемо вдаватися. Якщо буде якесь загострення, застосуємо силу. Якщо вони підуть на жорстку дестабілізацію, будемо адекватно відповідати - супроводжувати свої судна, перебувати у тих районах, де ведеться рибальство й інші види промислу"

Про військово-морську базу на Азовському морі

"За планами, основна база - Бердянськ, а також пункти базування Маріуполь і Генічеськ. Минулого тижня отримали спільний наказ Міністерства освіти й Міністерства оборони щодо передачі колишньої філії Запорізького університету. Там дуже сприятливе розміщення для управління бази. Надалі, якщо буде ресурс, передбачено будівництво причальної стінки та підрозділів забезпечення. Щоб забезпечити всю номенклатуру: морську, берегову та, ймовірно, авіаційну, адже там є аеродромна мережа. Тобто буде комплекс "земля-море-повітря-підводний простір"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поділилися вражаючими кадрами військових навчань під Маріуполем

Про розвиток флоту

"Зараз у нас вже є 6 бронекатерів, побудованих на вітчизняних підприємствах. Є 2 спущених на воду десантно-штурмові катери. Найближчим часом буде закладений наш ракетний катер "Лань" із протикорабельною зброєю. У нас поки що немає корабельних сил, щоб ми могли стовідсотково виконувати всі завдання. Але маємо потужну берегову складову, яка може уражати десант і диверсійно-розвідувальні сили супротивника й гарантувати територіальну цілісність узбережжя"

Російські патрульні катери перестали запливати у виключну економічну зону України на Азовському морі. Припинили затримувати торгові судна на відстані ближче 12 миль — 24 км від українських берегів.

Зараз ви читаєте новину «У ВМС розповіли подробиці про військову базу на Азовському морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути