Ексклюзиви
четвер, 29 серпня 2024 11:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни "захищають" Кримський міст виставковим зразком системи "Панцир-С1" - експерт

Росія намагається захистити Керченський міст від українських атак унікальним зразком зенітно-ракетного комплексу (ЗРПК) "Панцир-С1".

Його фото безпосередньо на мосту нещодавно опублікував Telegram-канал "Кримський вітер". Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко у Facebook прокоментував цю ситуацію.

При цьому він звернув увагу на кілька аспектів. За його словами, на фото видно унікальний зразок комплексу. Нині він не є серійним виробом для російської армії. Його розробили переважно для експорту до країн зі спекотним кліматом. Тому він відрізняється специфічним "пустельним" камуфляжем.

Автор: t.me/Crimeanwind
  Росія намагається захистити Кримський міст унікальним зразком системи "Панцир-С1"
Росія намагається захистити Кримський міст унікальним зразком системи "Панцир-С1"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Севастополі атака дронів. Окупанти перекрили Кримський міст

"Цей ЗРПК "Панцир-С1М" є виставковим зразком. Саме цю машину було виставлено на форумі "Армія-2021", а потім вона мандрувала виставками і демонструвалася на парадах. Це може вказувати на те, що російська оборонна промисловість не в змозі компенсувати втрати і задовольнити всі потреби своєї армії", - зазначив експерт.

За його словами, росіяни нині не можуть своїм виробництвом повністю закрити потреби.

"Тепер комплекс "охороняє" Керченський міст. А, що, крім виставкових екземплярів, інші "Панцирі" закінчилися? Ні, не закінчилися. Не може закінчитися те, виробництво чого є. Але те, що РОВ не можуть своїм виробництвом компенсувати втрати і повністю закрити потреби - факт," - додав Коваленко.

У ВМС України стверджують, що росіяни зараз намагаються максимально захистити Кримський міст, попри те, що морських компонентів для його оборони у них фактично немає.

Загарбники шукають, чим компенсувати відсутність кораблів у морі.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни "захищають" Кримський міст виставковим зразком системи "Панцир-С1" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути