пʼятниця, 06 грудня 2019 12:28

Росія хоче виключити згадку про Крим із резолюції ОБСЄ

Росія хоче виключити згадку про Крим із резолюції ОБСЄ
Росія вимагає не згадувати про Крим в резолюції ОБСЄ. Фото: delo.ua

Російська делегація в ОБСЄ вимагає виключити питання анексованого Криму з декларації міністерської зустрічі, яка проходить 5-6 грудня у Братиславі.

"У проекті декларації хотіли зазначити, що ОБСЄ і надалі слід приділяти увагу анексованому Криму, однак делегація РФ наполягає на виключенні будь-яких згадок про Крим з підготовленого документа. Від імені Меджлісу кримськотатарського народу прошу міністрів закордонних справ країн-учасниць ОБСЄ не піддаватися на шантаж російської делегації", - повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Про блокування Росією резолюції також повідомив колишній політв'язень, режисер Олег Сенцов, який разом з іншим колишнім політв'язнем Романом Сущенком напередодні виступив перед делегатами ОБСЄ в Братиславі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Угорщині назвали окупований Крим російським

"Із Ромою Сущенком після виступу в ОБСЄ. Ми говоримо про російську агресію, наших полонених, а вороги тим часом блокують включення в підсумкову резолюцію питання деокупацію Криму", - написав Сенцов, опублікувавши спільне фото.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням підняти питання Криму під час "нормандської зустрічі".

Глава Меджлісу закликав Зеленського наполягати на "повному відновленні територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи Автономну Республіку Крим, місто Севастополь та прилеглі акваторії Чорного і Азовського морів". Чубаров переконаний, що Зеленський повинен чітко сказати: "Крим і Донбас повертаються разом".

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче виключити згадку про Крим із резолюції ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути