субота, 15 лютого 2020 19:28

Прикордонники не отримували інформацію про арешт українських рибалок

Прикордонники не отримували інформацію про арешт українських рибалок
У ДПСУ дали коментар. Фото: "Цензор.нет"

Держприкордонслужба не отримувала ні по одному офіційному каналу інформації про затримання ФСБ РФ судна з чотирма громадянами України.

"Ми бачили повідомлення, які були поширені з посиланням на представництва ФСБ Росії. Можу відзначити, що ми цю інформацію зі свого боку перевіряємо, щоб з'ясувати, хто ці українці. Попередньо у нас інформація вже є. Можу відзначити, що швидше за все, цей плавзасіб вийшов поза місцем його постійного базування", - зазначив представник ДПСУ Андрій Демченко в коментарі Укрінформу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захоплення рибалок в Азовському морі: окупанти показали відео допиту українців

Демченко зазначив, що складність полягає в тому, що Азовське море є внутрішніми водами між двома країнами.

"Як українські прикордонники, так і співробітники ФСБ Росії мають право здійснювати свої завдання на тій території. Однак, як ми бачимо, за останні роки Росія фактично використовує Азовське море як елемент впливу - саме через огляд суден, а також нерідко і затримання українських громадян, які перебувають в Азовському морі на плавзасобах", - сказав він.

Співробітники прикордонного управління ФСБ Росії по Криму затримали в західній частині Азовського моря човен з чотирма українцями. Громадяни України не мали при собі документів.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники не отримували інформацію про арешт українських рибалок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути