Ексклюзиви
вівторок, 27 липня 2021 01:33

Підрахували кількість військових навчань окупантів у Криму

Підрахували кількість військових навчань окупантів у Криму
Росія провела 20 військових навчань на півострові. Фото: Обозреватель

За перше півріччя 2021 року Росія в окупованому Криму провела 20 військових навчань.

"За нашими підрахунками за звітний період російська влада 20 разів проводила військові навчання на території окупованого півострова за участю 23 850 військовослужбовців і понад 1 900 одиниць бойової спеціальної техніки. Можливо, техніки було більше, можливо, людей було більше. Але у звіті відбито те, що вдалося зафіксувати нам, ми спираємося на свої джерела", — повідомив глава Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв телеканалу "Дом".

Мілітаризацію потрібно пов'язувати з ситуацією із правами корінних народів, підкреслив Барієв.

"Згідно Декларації про права корінних народів, наявність збройних контингентів або військових контингентів на території, де проживають корінні народи, повинні передусім узгоджуватися з корінними народами, з їхнім представницьким органом. Але насправді у нас окупанти не тільки не погоджують, але ще й забороняють представницький орган — Меджліс кримськотатарського народу", — продовжив глава Кримськотатарського ресурсного центру.

Росія вже розмістила в окупованому Криму потенційні носії ядерної зброї.

Країна-агресор постійно збільшує кількість військових та воєнної техніки на півострові, заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова на форумі "Україна 30. Міжнародна політика". При цьому РФ придушує всі можливі форми протидії окупації.

Зараз ви читаєте новину «Підрахували кількість військових навчань окупантів у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути