Ексклюзиви
четвер, 09 серпня 2018 11:07

Перетворення частини Криму на пустелю неминуче - експерт

Перетворення частини Криму на пустелю неминуче - експерт
Північний Крим неминуче перетвориться на пустелю - Борис бабин / фото: Наш День

Щоб вплинути на посушливий клімат в анексованому Криму, Росії залишається тільки молитися, іншого шляху немає.

Постійний представник Президента України в АР Крим Борис Бабін так прокоментував доручення прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва до 10 вересня усунути дефіцит води в Криму, пише 5 канал.

У Криму немає екологічної катастрофи через перекриття каналу і бути не може, тому що канал - це штучна споруда.

"На півночі Криму до 1954-го була пустельна місцевість, і зараз півострів повертається до того ж стану. Тут може бути економічна катастрофа, і вона там буде. Щоб вплинути на природу в Криму, Росії треба молитися, іншого шляху немає. Вода до Північно-Кримського каналу прийде тільки з українськими військовими та українською владою", - заявив Борис Бабін.

Підземні резервуари в Криму - обмежені. І в радянські, і в пострадянські часи заборонялося використовувати прісну воду в масштабних промислових кількостях.

"Якщо її завантажити, почнуть масово сохнути дерева, і там, де була прісна вода, може заходити солона з моря. Коли Росія окупувала Крим, то прекрасно розуміла всі ці процеси, тому відповідальність за посуху на півострові несе саме країна-агресор", - зазначив спецпред.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Криму з'являться контрольовані завали сміття

Перетворення частини Криму на пустелю неминуче.

"Нехай Росія думає, що робити: завозить туди воду, будує водопроводи. Нехай витрачає кошти на це - чим більше, тим краще. Росія тримає Крим як військову базу, і саме для цього потрібна вода, а не для місцевих жителів. Для них це не гуманітарна проблема. Російська влада власне населення не вважає за людей, а окуповані території - тим паче. Навіть якщо там буде засуха, яка загрожує життю людей, Росії неважливо", - підкреслив експерт.

В окупованому Криму на старих кладовищах Ялти й Алушти людей ховають практично в річці. На закритому 2009-го кладовищі в Краснокам'янці й на міському кладовищі Алушти нові поховання. Річки стікають безпосередньо на пляжі, у тому числі до МДЦ "Артек", передають "Примечания".

Зараз ви читаєте новину «Перетворення частини Криму на пустелю неминуче - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути