пʼятниця, 26 жовтня 2018 12:36

Опублікували заповіт Сенцова

Український режисер-політв'язень Кремля Олег Сенцов попросив свою сестру Наталію Каплан опублікувати його заповіт. У листі від 7 вересня 2018-го він заповідає екранізацію своїх робіт режисерці Євгенії Врадій, повідомляє Громадське.

Також Сенцов призначив спадкоємцями своїх дітей - Аліну та Владислава.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцов написав проникливого листа з колонії

Ось повний текст заповіту:

"Я, Сенцов Олег Геннадійович, перебуваючи при здоровому розумі й твердій пам'яті, заповідаю у випадку моєї смерті екранізацію фільмів за моїми сценаріями, а саме "Носоріг", "Кай", а також написані мною в неволі "Блискучий світ", "Ворони" та "Крісти" моїй соратниці й другому режисерові Євгенії Врадій у якості режисера-постановника. У випадку її відмови вона має право обрати, кому передоручити ці екранізації, а також обрати компанію виробника цих фільмів.

Правонаступниками, спадкоємцями та одержувачами моїх гонорарів після моєї смерті я призначаю моїх дітей: Сенцову Аліну та Сенцова Владислава. Заповіт складено в ІК-8 міста Лабитнангі у присутності та завіреності моїм адвокатом Дінзе Дмитром. 7 вересня 2018".

 
25 жовтня 2018-го Олег Сенцов став лауреатом правозахисної премії імені Сахарова. Він - перший в історії українець, який здобув цю нагороду.
Зараз ви читаєте новину «Опублікували заповіт Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути