Ексклюзиви
понеділок, 20 серпня 2018 09:57

Москва має визнати окупацію, щоб отримати воду для Криму

Москва має визнати окупацію, щоб отримати воду для Криму
У Крим відновлять водопостачання, якщо Москва визнає анексію. Фото: Bdzhola.com

Росія повинна офіційно визнати окупацію півострова для відновлення подачі води до анексованого Криму.

Москва жодного разу офіційно не зверталася до України з питання водопостачання. Заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак, передає "Апостроф".

"Що стосується подачі води, то країна-агресор Російська Федерація не зверталася до України з приводу водопостачання... Не просили. Офіційно - жодного разу", - сказав він.

Посадовець зауважив, що першим кроком для можливого розгляду питання відновлення подачі води має стати визнання Росією факту окупації півострова.

"Якого біса ми повинні з ними розмовляти? Якщо вони визнають, що це окупована територія, яка належить Україні, то ми з гуманітарних міркувань можемо розглянути можливість подачі води. Щоправда, треба буде порахувати, в яку суму ця вода обійдеться країні-окупанту - Російській Федерації", - розповів Гримчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Криму висохло рожеве озеро

Крім того, заступник міністра заявив, що на 70% території Криму сьогодні посуха, там немає води.

"Майже щодня з'являються повідомлення, що пересихає річка, водосховище тощо. Навіть незважаючи на те, що останніми днями йшли дощі, рівень води у водосховищах не піднімається, бо випаровування відбувається швидше. На сьогодні Крим - це фактично зона екологічного лиха. Без сумніву, сільське господарство вмирає. Є проблема з постачанням води для людей. Є багато відео, на яких видно, що з крана тече щось буре, я вже мовчу про те, що солоне", - додав він.

Щоб вплинути на посушливий клімат в анексованому Криму, Росії залишається тільки молитися, іншого шляху немає. Постійний представник Президента України в АР Крим Борис Бабін так прокоментував доручення прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва до 10 вересня усунути дефіцит води в Криму.

Зараз ви читаєте новину «Москва має визнати окупацію, щоб отримати воду для Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути