середа, 27 березня 2019 14:01

Кримчани пікетують під російським посольством

Кримчани пікетують під російським посольством
Провели акцію присвячену насильницьким зникненням у Криму. Фото: Крим.РЕалії

У Києві під російськім посольством провели 33-ю акцію у рамках "Find&Free" яку назвали "Від "кримської весни" до зникнення людей слід кривавий стелиться".

Вимагали викрити дані щодо українських активістів, які зникли на території окупованого півострову у 2014 році, повідомляють Крим.Реалії.

Близько 45 осіб зникли з початку анексії Криму, деяких знайшли у тюрмі або мертвими. До викрадень людей мають відношення росіяни та окупанти. Перший пікет був 27 серпня 2014 рокуу зв'язку зі зникненням кримськотатарського активіста Ервіна Ібрагімова.

"Активістів Валерія Ващука та Івана Бондарця викрали на Сімферопольському вокзалі. До активістів підійшли представники російської поліції. Більше їх ніхто не бачив", - каже організаторка акції, Таміла Ташева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З всього класу тільки я і мій друг були за Україну", - Євген Єршов втік з Криму у 18 років

Під час акції активісти розгорнули мапу півострова Крим з фотографіями всіх зниклих українців та кримських татар. Людина у карикатурній масці президента Росії Володимира Путіна під російську пісню "Калинка моя" обійшла мапу, а потім червоною фарбою почала торкатися до фотографій зниклих активістів.

Після цього чоловік згорнув мапу на зворотній стороні був напис "Віджав Крим".

В окупованій Керчі так звана російська влада у Криму на 500 руб. (208 гривень - Gazeta.ua) оштрафувала місцевого жителя за наявність українського паспорта.

Про це повідомили так звані спеціалісти управління федеральної міграційної служби окупованого Криму.

Зараз ви читаєте новину «Кримчани пікетують під російським посольством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути