Ексклюзиви
четвер, 21 березня 2019 12:39

Крим став для Росії "валізою без ручки" - екс-аналітик ЦРУ

Крим став для Росії "валізою без ручки" - екс-аналітик ЦРУ
Анексія півострова є не лише відкритою раною, але і зростаючою загрозою самій Росії. Фото: з відкритих джерел

Після п'яти років анексії стало очевидно, що для Росії, України, кримчан і міжнародного співтовариства півострів став тим, що називають "валізою без ручки". Тобто, занадто значущим, щоб перестати його носити, і в той же час дуже важким для перенесення

Вважає експерт з питань Євразії і колишній аналітик ЦРУ і Держдепартаменту США Пол Гобл, про це він розповів в інтерв'ю Крим.Реалії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, як пришвидшити деокупацію Криму

"Росіяни не можуть відмовитися від нього через символічну цінність Криму в їхніх очах. Але їм все важче утримувати його, оскільки це вартує їм відносин із Заходом і їхнього власного майбутнього. Живучи в окупації кримчани не можуть повалити окупантів, але їм стає все складніше жити під жорстким репресивним режимом. Українці хочуть повернути Крим, але не в силах змусити Росію його повернути. Захід не може визнати російську анексію законною, оскільки не може пожертвувати фундаментальними основами міжнародного права. І не може змусити Росію піти без ризику", - міркує Гобл.

Таким чином, експерт робить висновок, що анексія півострова є не лише відкритою раною, але і зростаючою загрозою самій Росії, її сусідам, Криму і Заходу.

Тиск Росії на Україну в Чорному та Азовському морях вимагає активної протидії. США це розуміють, але деякі їхні союзники демонструють нерішучість і нерозуміння проблеми.

Зараз ви читаєте новину «Крим став для Росії "валізою без ручки" - екс-аналітик ЦРУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути