середа, 20 березня 2019 08:19

Розповіли, як пришвидшити деокупацію Криму

Розповіли, як пришвидшити деокупацію Криму
Екс-посол США розповів, як пришвидшити деокупацію Криму. Фото: НВ.

Екс-посол США в Києві, віце-президент Інституту миру США Вільям Тейлор запевняє, що для прискорення деокупації Криму, треба зберігати послідовність міжнародної політики і запровадити більше санкцій проти Російської Федерації.

"Міжнародна спільнота має зберігати питання Криму в списку пріоритетів свого політичного порядку денного. Крим важливий не тільки для людей, що проживали та проживають на півострові. Крим важливий для іншої частини України, а також для міжнародної спільноти", - сказав він.

Дипломат додав, що Росія порушила норми і стандарти, які забезпечували мирне існування в Європі в післявоєнний час після незаконного вторгнення на півострів, передає Укрінформ.

А санкції США і Європи, хоч і не зупинили російську агресію, проте "створили проблеми для наближених до Путіна кіл, а також вплинули на російську економіку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Криму окупанти заарештували екс-президента

За його словами, наразі зберігається можливість запровадити нові обмеження проти більшого кола осіб в російському керівництві. А також проти окремих банків в РФ та фінансового сектору.

Щодо політичних перспектив для повернення Криму, Тейлор нагадав про прецедент з анексією Радянським Союзом країн Балтії. Тоді США і Захід не визнавали цього. А зараз ці країни є членами НАТО і Європейського Союзу.

"Тож, ми повинні діяти так само й послідовно продовжувати політику невизнання російської анексії Криму", - зауважив дипломат.

Найпомітнішим явищем у діяльності російської влади на анексованому півострові кримчани називають засилля "переселенців" із Росії.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, як пришвидшити деокупацію Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути