четвер, 21 березня 2019 10:14

Чому США зміцнюють військово-морський флот України

Чому США зміцнюють військово-морський флот України
Америка допомагає будувати оперативний центр ВМС поблизу Одеси і може направити додаткові кораблі берегової охорони та смертоносну зброю, щоб зміцнити ВМС України. Фото: з відкритих джерел

Тиск Росії на Україну в Чорному та Азовському морях вимагає активної протидії. США це розуміють, але деякі їхні союзники демонструють нерішучість і нерозуміння проблеми.

Про це пише The Wall Street Journal.

"США направляють допомогу воєнно-морському флоту України, щоб вона протистояла Росії. Країна-агресор блокує доступ до портів, щоб задушити економіку України та дестабілізувати її прозахідну владу. Навчання, які проводять США, та американське оснащення зміцнюють українську армію протягом 5-річного конфлікту з Росією. Кремль застосував нові заходи в морі, щоб стримувати західну інтеграцію України та зберегти її під впливом Росії. Такий поворот подій викликав занепокоєння США".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп США назвав референдум в Криму "фарсом під дулами автоматів"

Американські чиновники повідомили, що США надають Києву два судна берегової охорони і планують відправити в Україну, Румунію, Болгарію та Грузію берегові радіолокаційні станції.

Також у виданні наголошують, що Америка допомагає будувати оперативний центр ВМС поблизу Одеси і може направити додаткові кораблі берегової охорони та летальну зброю, щоб зміцнити ВМС України.

НАТО також готує низку заходів зі зміцнення своїх позицій у Чорному морі. Про це оголосять на квітневій зустрічі міністрів закордонних справ 29 країн-учасниць альянсу у Вашингтоні.

"Кремль звинувачує НАТО у збільшенні збройних сил та інфраструктури в Чорному морі та біля кордонів Росії. За останні місяці США також збільшили свої воєнно-морські сили в Чорному морі, провели спільні навчання з Румунією, де розміщено американський об'єкт ПРО. Росія не відстає, направляючи туди кораблі, літаки та ракетні системи", - йдеться у статті The Wall Street Journal.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепер точно обвалиться: інженер розповів про нові пошкодження Кримського мосту

"У листопаді російські війська захопили 3 українські воєнні кораблі та затримали 24 моряків, які намагались пройти Керченську протоку. Росіяни досі утримують екіпажі та кораблі, не зважаючи на міжнародні заклики про їхнє звільнення. Крім того, з 2018 року російська влада почала затримувати судна перед протокою на години чи навіть на дні, скорочуючи комерційний рух в українські порти", - нагадує видання про методи, які використовує Кремль.

"ЄС зосереджений на заходах допомоги економіці півдня та сходу України. Ці регіони – на передній лінії конфлікту, внаслідок якого загинуло більше 10 тис. людей, а переселенцями стало більше мільйона", – пише газета, вказуючи на європейські інвестиції в інфраструктурні проекти.

У Чорному морі пройшли спільні навчання флоту України і Туреччини. У військових маневрах взяли участь броньований артилерійський катер "Вишгород" ВМС України, а також турецький фрегат "Барбарос" і ракетний катер "Марті".

Зараз ви читаєте новину «Чому США зміцнюють військово-морський флот України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути