Ексклюзиви
пʼятниця, 06 грудня 2019 16:15

Казахи вибачаються за заяву свого президента про Крим

Казахи вибачаються за заяву свого президента про Крим
Казахстанці вибачаються за Токаєва. Фото: Instagram

Жителі Казахстану запустили флешмоб #ВибачтеЗаНього після заяви президента Касим-Жомарта Токаєва, що окупацію Крима не варто вважати анексією.

Після цього у столиці країни Нур-Султані затримали художника Асхата Ахмедʼярова. Він прийшов до посольства України, щоб вибачитись за слова президента. Його відразу схопили працівники спеціалізованої служби охорони, повідомляє "theБабель".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія, що виготовляє популярне вино, торгує з Кримом - гучне розслідування

"Приєднуюся до челенджу #ВибачтеЗаНього. Дорогі українці, ми дуже переживаємо і не підтримуємо політику Кремля. Просто ці слова говорить не народ Казахстану, а нелегітимний президент. Розумієте, народ Казахстану його не обирав. У нас не має права вибору. Вибачте за не дуже розумні та необдумані висловлювання нелегітимного президента. Нам і мені особисто дуже соромно за Токаєва. Я висловлюю солідарність і вважаю Крим територією України, що тимчасово окупована Росією", - пишуть користувачі.

View this post on Instagram

Присоединяюсь к челленджу #вибачтезанього Дорогие Украинцы, мы очень переживаем и не поддерживаем политику Кремля, думаю даже многие сознательные граждане России не поддерживают Путинскую оккупацию. Просто, эти слова говорит, не народ Казахстана, а нелегитимный президент. Понимаете, народ Казахстана его не выбирал. У нас нет право выбора. Извините, за не очень умные и необдуманные высказывания нелегитимного президента. Нам и мне лично очень стыдно за Токаева... Я выражаю солидарность и считаю Крым временно оккупированной Россией территорией Украины @zelenskiy_official @1plus1_ua @marichkapadalko @lidiyataran @askhatakhmediyarov @aydossadykov @navalny @zeteam2019 @navalny @dw_deutschewelle #ukraine #україна #украина

A post shared by Bazarbai Altyn Serikkalikyzy (@altynsb) on

Посла Казахстану Самата Ордабаєва викликали до Міністерства закордонних справ України через заяву президента Касим-Жомарта Токаєва про анексію Криму.

Зараз ви читаєте новину «Казахи вибачаються за заяву свого президента про Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути