понеділок, 27 червня 2022 01:30

Як відпочивали у Криму в радянські часи - добірка фото
13

Як відпочивали у Криму в 1960-ті
Фото: Fortepan
Як відпочивали у Криму в 1960-ті
Як відпочивали у Криму в 1960-ті
Як відпочивали у Криму в 1960-ті
Як відпочивали у Криму в 1960-ті

Gazeta.ua зібрала фото відпочивальників у Криму в 1960-ты.

Курорти з'явилися в Криму в першій половині XIX ст. Першим курортним містом стали Саки. 1827 року тут відкрили грязелікарню.

Після більшовицького перевороту 1917-го до Криму приїжджали колишні каторжани та партійні діячі. Тут збудували 170 санаторіїв і будинків відпочинку. З'явилися дитячі табори.

Радянська влада перероблювала під бази відпочинку маєтки та садиби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Хмельниччині проведуть безплатний оздоровчий дитячий табір – хто може потрапити

19 лютого 1954 року Крим увійшов до складу УРСР. Розвиток інфраструктури сприяв популярності курортів Криму. 1988 року півострів відвідали 8,3 млн туристів.

У СРСР місцеві мешканці часто здавали кімнати відпочивальникам. При цьому вони були зобов'язані реєструвати туристів. Власникам житла радянська влада дозволяла заробляти лише 300 рублів за сезон, якщо реєстрували більше, були змушені платити податок. Тому кримчани намагалися не реєструвати туристів. Міліція влаштовувала облави на таких власників.

У Криму 8 червня 1827-го заснували грязьовий курорт Саки. Це перша в Російській імперії грязелікарня. За часів Кримського ханства Саки були невеликим селом, що входило у володіння знатного кримського роду Мансур. Назва походить від племені саків, які жили в цих місцях. Сакське озеро завдовшки 5 км, а в найширшому місці досягає 3 км. Лікувальні грязі унікальні своїми цілющими властивостями.

Зараз ви читаєте новину «Як відпочивали у Криму в радянські часи - добірка фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути