пʼятниця, 09 червня 2017 13:12

Головному кримському політв'язню Ахтему Чийгозу не дають попрощатися з важкохворою матір'ю

Головному кримському політв'язню Ахтему Чийгозу не дають попрощатися з важкохворою матір'ю
Фото: argumentua

7 червня на 125-му засіданні судового процесу Ахтему Чийгозу відмовили у зустрічі з тяжкохворою матір'ю. Колегія верховного суду анексованого Криму відмовилася відпустити політв'язня під конвоєм із СІЗО на короткострокове побачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чийгоза посадять, посилаючись на засекречених свідків, - адвокат

Як розповів адвокат Микола Полозов, матір після арешту сина захворіла на невиліковну хворобу. Деякий час родичі приховували це від Чийгоза. Але останніми днями став відомий прогноз захворювання. За словами юриста, "діагноз невтішний". Сама Аліє Чийгоз вже не може приїхати до сина, тому "захист звернувся до суду з проханням надати Ахтему Чийгозу можливість побачитися з нею, можливо попрощатися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Чийгоза розповів про жахливі умови утримання у кримських СІЗО

52-річний Ахтем Чийгоз - заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, голова Бахчисарайського регіонального меджлісу. Головний обвинувачений у "справі 26 лютого". З 29 січня 2015 року його утримують у сімферопольському СІЗО-1. Провину не визнає.

Українські правозахисники заявили, на території окупованого півострова незаконно утримують не менше 27 громадян України: Рустем Абильтаров, Ремзі Меметов, Рефат Алімов, Енвер Бекіров, Муслім Алієв, Емір-Усеін Куку, Вадим Сірук, Зеври Абсеітов, Енвер Мамутов, Арсен Джеппаров, Ахтем Чийгоз, Алі Асанов, Мустафа Дегерменджи, Володимир Балух, Володимир Присіч, Редван Сулейманов, Теймур Абдуллаєв, Узаир Абдуллаєв, Айдер Салединов, Еміль Джемаденов, Рустем Ісмаїлов, Дмитро Штибліков, Олексій Бесарабова, Володимир Дудка, Олексій Стогній, Гліб Шаблій і Микола Шиптур.

Зараз ви читаєте новину «Головному кримському політв'язню Ахтему Чийгозу не дають попрощатися з важкохворою матір'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути