середа, 16 листопада 2016 10:00

Чийгоза посадять, посилаючись на засекречених свідків, - адвокат

Чийгоза посадять, посилаючись на засекречених свідків, - адвокат
Ахтема Чийгоза виводять з автозаку

Окупаційний Верховний суд Криму винесе обвинувальний вирок заступникові голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемові Чийгозу.

Про це заявив адвокат Микола Полозов, пише Крим.Реалії.

"Судді вже не стримуються, беруть сторону звинувачення. Незважаючи на свідчення більшості свідків, які не підтверджують участі Чийгоза в організації масових заворушень. Спиратися суд буде на дані кількох засекречених свідків. Жоден процес стосовно громадян України, - як у Росії, так і на окупованій території, не був виправдальним. Усі вироки заздалегідь вирішені. І, звичайно, свідчення тих людей, які не свідчать проти Чийгоза, не будуть покладені в основу вироку", - зазначив Полозов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін намагається зробити кримських татар розмінною монетою - Чийгоз

У суді у справі Ахтема Чийгоза допитали понад сто осіб. Жоден із них не дав свідчень проти обвинуваченого.

Ахтем Чийгоз затриманий у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014-го. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти. Зокрема, із партії "Русское единство". Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень. "Справу Чийгоза" російський суд розглядає в рамках "справи 26 лютого". 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві. Окремо - щодо Ахтема Чийгоза. І окремо щодо інших фігурантів процесу - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

Зараз ви читаєте новину «Чийгоза посадять, посилаючись на засекречених свідків, - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі