вівторок, 23 серпня 2016 05:07

Адвокат Чийгоза розповів про жахливі умови утримання у кримських СІЗО

Адвокат Чийгоза розповів про жахливі умови утримання у кримських СІЗО
Фото: facebook.com

Температура в камері плюс 35: адвокат Чийгоза розповів про жахи СІЗО окупованого Криму.

Микола Полозов, адвокат Ахтема Чийгоза розповів про зустріч з ним у СІЗО Сімферополя, в окупованому Криму.

Про це він написав на сторінці у Facebook.

"Обговорювали завтрашній суд, ситуацію з Ільмі Умеровим і в цілому з тиском російської влади на кримських татар", - написав Полозов.

Він зазначив, що "перебування в стінах СІЗО навіть не в камері це пекло. Температура +35, задуха, обливаєшся потім як у лазні". "Не уявляю, як витримують кримське літо в'язні цього закладу, а враховуючи переповненість СІЗО всі "принади" на кшалт сну по черзі в переповнених камерах це виглядає натуральної тортурами", - написав Полозов.

За словами адвоката, Чийгоз тримається дуже гідно і мужньо. "Думає в катівнях про інших в'язнів. Підтримує їх як може. Переживає за свій народ, про неможливість бути поруч з ним в цей складний час. Всі спроби російської влади зламати Ахтема Чийгоза лише загартовують його волю", - заявив адвокат.

Він уточнив, що чергове судове засідання над Чийгозом пройде сьогодні в 9:30. "Черговий день протистояння з безглуздою і нещадною репресивною машиною Кремля", зазначив Полозов.

Нагадаємо, Ахтему Чийгозу інкримінують "організацію і участь у масових заворушеннях біля стін кримського парламенту 26 лютого 2014 р.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Чийгоза розповів про жахливі умови утримання у кримських СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути