Ексклюзиви
субота, 25 травня 2019 17:10

Дуже погано: адвокат про здоров'я політв'язня Едема Бекірова

Дуже погано: адвокат про здоров'я політв'язня Едема Бекірова
14 травня Бекірову мали зробити спірографію у лікарні Семашко. Фото:investigator.org.ua

Стан здоров'я кримськотатарського активіста Едема Бекірова стабільно важкий.

Його російська окупаційна влада звинувачує у незаконному зберіганні боєприпасів та вибухівки. Про те, як він себе почуває повідомив адвокат Бекирова Іслям Веліляєв на засіданні громадського об'єднання "Кримська солідарність".

"Бекірову дуже погано. Я бачив його вчора: обличчя набрякле, постійна задишка, бронхи забиті, каже, що зовсім не відчуває пальців ноги. Його підсадили на інсулін і вливають величезні дози, посилаючись на протокол лікування. Хоча до затримання він підтримував цукор в крові за допомогою таблеток. Кожного місяця дозу збільшують, підшлункова залоза вже не витримує, і це - окрім величезних проблем з серцем", - повідомив адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тяжко хворий політв'язень Бекіров хоче оголосити голодування

14 травня Бекірову мали зробити спірографію у лікарні Семашко, що дозволить оцінити ефективність лікування. Однак, як зазначає Веліляєв, лікарі затягують процедуру, оскільки не хочуть підтверджувати неспроможність методу лікування.

"Його сили закінчуються. Едем сказав мені: "Іслям, зроби що-небудь мені треба вийти, інакше я просто помру", - повідомив Веліляєв.

У будівлі Духовного управління мусульман Автономної Республіки Крим у Києві пройшла акція на підтримку кримських політв'язнів "Бір вуджуд" - "Єдине тіло".

Зараз ви читаєте новину «Дуже погано: адвокат про здоров'я політв'язня Едема Бекірова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути