Ексклюзиви
четвер, 02 травня 2019 19:12

У столиці пройшла акція на підтримку кримських татар

У столиці пройшла акція на підтримку кримських татар
Учасники говорили про репресії проти кримських татар. Фото: ru.krymr.com

У будівлі Духовного управління мусульман Автономної Республіки Крим у Києві пройшла акція на підтримку кримських політв'язнів "Бір вуджуд" - "Єдине тіло".

Її присвятили кримськотатарським активістам, заарештованим після обшуків ФСБ у Криму 27 березня, повідомляє "Крим.Реалії".

Захід відкрив муфтій Духовного управління мусульман Автономної Республіки Крим Айдер Рустемов.

"Росія переслідує кримських татар на півострові через невизнання анексії Криму. Репресивна машина Російської Федерації використовує класичні методи. Вони сьогодні використовують ярлики "Хізб ут-Тахрір" та інші. Але ми розуміємо, що ці інструменти використовуються для проведення гібридних репресій проти кримських татар, громадян України. Громадянська позиція яких - невизнання російської окупації", - заявив він у своїй промові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тяжко хворий політв'язень Бекіров хоче оголосити голодування

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив про важливість міжнародної допомоги у звільненні політв'язнів і деокупації Криму.

"Для того, щоб допомогти кримськотатарському народу, кожному з цих політв'язнів і звільнити Крим, треба спиратися на якомога більше партнерів. Ми, самі по собі, просто не зможемо звільнити Крим. Якби були в стані, то просто зараз би ми поїхали і звільнили його. Ви не поїдете? І я не поїду. Тому що не зможемо це самі зробити. Україна сама по собі, як держава, не зможе це зробити", - сказав він.

Вранці 30 квітня в будинках кримськотатарських активістів Ролана Османова та Ділявера Бекірова провели обшуки російські силовики. Османов проживає у селі Урожайне Сімферопольського району.

Зараз ви читаєте новину «У столиці пройшла акція на підтримку кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути