вівторок, 30 квітня 2019 11:18

У кримськотатарських активістів провели обшуки

У кримськотатарських активістів провели обшуки
Ролан Османов виходив з одиночними пікетами торік. Фото: Facebook

Вранці 30 квітня в будинках кримськотатарських активістів Ролана Османова та Ділявера Бекірова провели обшуки російські силовики.

"Огляд в будинку кримськотатарського активіста Ролана Османова завершено. Силовики залишили домоволодіння, попередньо повідомивши, що, нібито, шукали наркотики. Свобода пересування Ролана після огляду не обмежена", - йдеться в повідомленні спільноти "Кримська солідарність".

Османов проживає у селі Урожайне Сімферопольського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тяжко хворий політв'язень Бекіров хоче оголосити голодування

До будинку Ділявера Бекірова у селі Живописне російські правоохоронці навідались о шостій ранку. Тоді ж був проведений обшук у сина активіста Руслана Бекірова, який живе в Сімферополі. Чоловіка забрали з собою силовики.

"За словами рідних співробітники МВС приїхали о шостій ранку, коли всі спали. Зайшли в гараж, де нібито виявили папери з сепаратистськими висловлюваннями. Після чого зламали двері в будинок. В одній з кімнат нібито була виявлена пляшка з якимсь порошком, - повідомляє заступник голови Меджлісу Наріман Джелял. - Після обшуку Руслана відвезли здати аналізи, мабуть, на наркотики. Після чого його доставили в київський ровд Сімферополя і дали подзвонити рідним. За їх словами у нього візьмуть пояснення і відпустять".

У квітні 2018 року Ролан Османов вийшов з одиночним пікетом на захист Ханського палацу. На плакаті чоловіка було написано - "Припиніть під виглядом реставрації знищувати історію кримських татар".

Зараз ви читаєте новину «У кримськотатарських активістів провели обшуки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути