вівторок, 30 квітня 2019 03:01

Тяжко хворий політв'язень Бекіров хоче оголосити голодування

Тяжко хворий політв'язень Бекіров хоче оголосити голодування
Бекіров хоче оголосити голодування. Фото: Укрінформ

Стан політв'язня Едема Бекірова погіршився - почалися судоми.

"З якої причини в нього опухає обличчя, мають зрозуміти лікарі. У нього червоні очі, набряклість навколо очей, опухло обличчя. Більше місяця у нього не припиняється біль у лівій частині грудей. Йому була проведена операція на серці, там у нього чотири шунти, і зараз біль прогресує. Також у нього з'явився чи то бронхіальний, то чи астматичний кашель", - розповів адвокат Іслям Веліляєв, який 29 квітня відвідав тяжкохворого Бекірова в СІЗО Сімферополя, передає ATR.

Адвокат додав, що у Бекірова з'явилися судоми, і він уже вдруге заговорив про намір оголосити голодування.

"Уперше це було 18 березня, а на наступний день його перевели в медичний блок СІЗО, до цього він перебував в спецблоці... Зараз він доведений до крайності, він говорить: "А навіщо мені жити, якщо я не знаю, що зі мною відбувається, і я відчуваю, що мій стан погіршується?" - сказав Веліляєв.

Раніше адвокат заявив, що працівники медчастини СІЗО вводять Бекірову ін'єкцію інсуліну без вимірювання рівня цукру в його крові, незважаючи на всі спроби родичів передати експрес-тести на цукор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політв'язень Бекіров не отримує ліків

Бекіров був затриманий співробітниками ФСБ при перетині адмінкордону в пункті пропуску "Чонгар" 12 грудня 2018 р. Його обвинувачують за ст. 222 ч.2 (Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї, його основних частин, боєприпасів, організоване групою осіб за попередньою змовою) і ст. 222.1 ч.2 Кримінального кодексу РФ (Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв, організовані групою осіб за попередньою змовою.)

Зараз ви читаєте новину «Тяжко хворий політв'язень Бекіров хоче оголосити голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути