середа, 30 серпня 2017 13:22

Друзі Путіна відібрали дачу Януковича у Криму
7

Друзі глави Росії Володимира Путіна в окупованому Криму заволоділи особняком, який від початку будувався для екс-президента України Віктора Януковича.

2007 року Янукович приватизував базу відпочинку на кримському мисі Айя, огородив її парканом і почав будівництво розкішного палацу, йдеться у рослідуванні видання "Муніципальний сканер".

Колишня дачі Януковича на мису Айя у Криму
Фото: munscanner.com
Колишня дачі Януковича на мису Айя у Криму
Колишня дачі Януковича на мису Айя у Криму
Колишня дачі Януковича на мису Айя у Криму
Колишня дачі Януковича на мису Айя у Криму

Після того, як 2014-го Янукович втік з України, а Крим був окупований Росією, влада півострова спочатку хотіла демонтувати споруди, а пізніше планувала передати територію у розпорядження російського уряду.

Але в травні 2016 року об'єкти Януковича в Криму перейшли ТОВ "Шанс", власниками якого є друзі Путіна і співвласники банку "Росія" - Юрій та Борис Ковальчуки.

У червні нинішнього року "Шанс" передав територію на мисі Айя у розпорядження компанії "Берег", пов'язаної зі структурами інших друзів російського президента: Геннадія Тимченка, Миколи Шамалова, Сергія Руднова і Сергія Ролдугина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кобзон жорстко підставив Януковича"

Сьогодні будівництво вілли триває. Виконане вже на 70-90%.

Готуючись до відзначення 80-річчя, російський співак Йосип Кобзон занадто розговорився. Він розповів, що проживає в Баковці Одінцовського району Московської області, а його садибу розділяє з будинком екс-президента Віктора Януковича гігантська "Китайська стіна". При цьому Кобзон підкреслив, якщо того захочуть прибрати, як чоловіка Максакової в Києві, то ніякі паркани й охоронці не допоможуть.

Зараз ви читаєте новину «Друзі Путіна відібрали дачу Януковича у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути