середа, 02 серпня 2017 10:53

"Межигір'я" повернули державі

"Межигір'я" повернули державі
Київський апеляційний господарський суд визнав недійсними договори про передачу колишньому президентові Віктору Януковичу резиденції "Межигір'я". Фото: Дмитро Забаштанський і журнал "Кореспондент"

Київський апеляційний господарський суд визнав недійсними договори про передачу колишньому президентові Віктору Януковичу резиденції "Межигір'я" у селі Нові Петрівці.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко у Facebook.

"Київський апеляційний господарський суд за поданням прокуратури Києва 1/08 прийняв рішення про визнання недійсними договорів, за якими урядова резиденція "Межигір'я" вибула 2007 року з державної власності.

Наступний крок - судове рішення про відповідальність Януковича, Ставицького та інших за незаконну оборудку диктатора", - повідомив генпрокурор.

Як нагадує "Українська правда", ділянка 136 га колись була частиною державного комплексу відпочинку "Пуща-Водиця", але 2007 року уряд Віктора Януковича провів відчуження майна, яке там було. Пройшовши ланцюжок посередників, усі активи на території резиденції були куплені комерційною компанією "Танталіт". Як уточнили в прокуратурі Києва, саме її представники брали участь у судовому засіданні.

Суд наклав арешт на нерухомість у "Межигір'ї" ще 2014 року. За словами начальника департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергія Горбатюка, майно мало залишатися під арештом до вироку суду про конфіскацію, або якщо Верховна Рада прийме закон про спецконфіскацію.

У березні 2014 року ГПУ відкрила кримінальне провадження за фактом заволодіння держмайном в особливо великих розмірах - комплексом будівель будинку відпочинку "Межигір'я" в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області.

У рамках кримінального провадження повідомлено підозру екс-президенту Віктору Януковичу, колишньому засновнику та директору ТОВ "Танталіт" Павлу Литовченку, колишньому директору ТОВ "Медінвесттрейд" Геннадію Герасименку.

У вересні 2013 року номінальним власником "Танталіту" став Сергій Клюєв, який повідомив, що придбав компанію в екс-нардепа від Партії регіонів Ігоря Гуменюка.

На початку 2015-го стало відомо, що нардеп Сергій Клюєв продав свою частку у ТОВ "Танталіт" самому ТОВ "Танталіт".

У вересні 2013 року номінальним власником "Танталіту" став екс-депутат Партії регіонів Сергій Клюєв, який зараз оголошений у розшук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович з Росії написав заяву в ГПУ про "держпереворот"

Екс-президент України Віктор Янукович відмовився від участі у судовому процесі за обвинуваченням його в державній зраді і відкликав своїх адвокатів.

29 червня суд дозволив заочне засудження екс-президента Віктора Януковича, якого звинувачують у державній зраді.

У листопаді 2016-го Луценко по Skype оголосив підозру Януковичу в приміщенні Святошинського райсуду, бувши на прямому зв'язку з ростовським судом, де перебував президент-утікач.

Зараз ви читаєте новину «"Межигір'я" повернули державі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути