вівторок, 05 жовтня 2021 22:25

До ООН внесуть резолюцію по окупації Криму. Назвали терміни

До ООН внесуть резолюцію по окупації Криму. Назвали терміни
Резолюцію по Криму внесуть до Генасамблеї ООН. Фото: ВВС

До кінця року Україна подасть в ООН оновлені резолюції по Криму.

Також резолюції стосуватимуться питання мілітаризації незаконно анексованого півострова, президент Володимир Зеленський сказав в ході спільної пресконференції з президентом Ізраїлю Іцхаком Герцогом під час його візиту до Києва.

Зеленський подякував Ізраїль за принципову підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і висловив сподівання, що ця позиція не зміниться і в подальшому - зокрема, в рамках ООН.

Під час переговорів з президентом Ізраїлю обговорювалися виклики, з якими Україна зіткнулася в сфері безпеки - у зв'язку з війною на Донбасі і російською агресією в Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вісім років війни на Донбасі: омбудсмен озвучила втрати

Володимир Зеленський впровадив рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування персональних санкцій щодо 95 осіб - громадян України і РФ, причетних до виборів в Держдуму Росії в окупованому Криму і ОРДЛО.

Під санкціями виявилися 33 кандидата в депутати Держдуми і 54 члени так званих виборчих комісій. На цих людей наклали повний пакет обмежень: від заборони в'їзду до блокування всіх активів. Санкції накладені безстроково.

Зараз ви читаєте новину «До ООН внесуть резолюцію по окупації Криму. Назвали терміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути