вівторок, 05 жовтня 2021 18:28

Зеленський запровадив санкції за російські вибори в Криму й ОРДЛО

Зеленський запровадив санкції за російські вибори в Криму й ОРДЛО
Проти російських компаній ввели санкції на три роки, проти сінгапурської - на 10. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський упровадив рішення Ради нацбезпеки й оборони про застосування персональних санкцій щодо 95 осіб - громадян України та РФ, причетних до виборів у Держдуму Росії в окупованому Криму й ОРДЛО.

Відповідний указ президент видав у вівторок, 5 жовтня.

Під санкціями опинилися 33 кандидати в депутати Держдуми й 54 члени так званих виборчих комісій.

На цих людей наклали повний пакет обмежень: від заборони в'їзду до блокування всіх активів. Санкції накладені безстроково.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді пропонують накласти санкції на Коломойського

Також президент впровадив рішення РНБО про санкції щодо чотирьох компаній, причетних до незаконних виборів у Криму. Три з них російські, ще одна – сінгапурська. Ідеться про ТОВ "Завод суднової світлотехніки "Маяк", ПАТ "Амурський суднобудівний завод", федеральне казенне підприємство РФ "Казанський державний казенний пороховий завод" і сінгапурську Zasshid PTE. LTD.

Проти російських компаній застосовується повний пакет санкцій. Він передбачає блокування активів, припинення торговельних операцій, припинення або обмеження транзиту через території України, заборону на виведення капіталу за межі України, анулювання всіх дозвільних ліцензій.

До сінгапурської компанії не застосовується заборона на вхід невійськових і військових суден у територіальні води України.

"Вибори" до Держдуми РФ відбулися 17-19 вересня.

До них залучали жителів окупованих РФ Криму й районів Донецької та Луганської областей. В окупованих районах майже місяць діяли сотні "роз'яснювальних центрів". Там українцям масово видавали російські паспорти.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський запровадив санкції за російські вибори в Криму й ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути