Ексклюзиви
пʼятниця, 12 жовтня 2018 13:19

Архітектор розповів, навіщо збудували Кримський міст

Архітектор розповів, навіщо збудували Кримський міст
Кримський міст може впасти в будь-який момент. Фото: mk.ru

Будівництво Кримського мосту на окупованому півострові було більше політичною авантюрою Москви, ніж реалізацією міцного інфраструктурного проекту. Міст може рухнути будь-якого моменту.

"До материкових ґрунтів дійти при бурінні не вдається, тому що вони залягають на великих глибинах, а складний перебіг і геологічна основа не дає можливості зробити мостову конструкцію та її опори міцними та постійними", - говорить віце-президент київської організації Національної спілки архітекторів України Георгій Духовичний, пише segodnya.ua.

Він наголошує, що обвал частин мосту менш ніж за рік є свідченням того, що там відсутня нормальна основа. Кримський міст не може витримати умов експлуатації, які він повинен мати. Це несе загрозу для безпеки і життя людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінські інженери пояснили, як будуть латати Керченський міст

"У будівництві, особливо при спорудженні естакад і мостів, прецедент падіння частини одного з несучих елементів є свідченням того, що вся будова ненадійна, і вона може впасти в будь-який момент. Для простого порівняння, наприклад, з одного боку є тунель під Ла-Маншем, який давно працює та досить нормально функціонує, а з іншого боку є підземні переходи в Києві, які затоплюються звичайними дощами", - пояснив архітектор.

У Криму сильний вітер зірвав плавучий кран з якоря, після чого він врізався в опору Кримського моста. У результаті стріла крана пошкодила одну щоглу освітлення і погнула кілька метрів бар'єрного огородження моста.

Зараз ви читаєте новину «Архітектор розповів, навіщо збудували Кримський міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути